U fokusu

Rodna ravnopravnost i pridruživanje EU

Predstojnica Ureda ra ravnopravnost spolova Vlade RH mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovala je u radu Pratećeg sastanka Regionalne konferencije o rodnoj ravnopravnosti i pridruživanju EU, koji se održao 15. svibnja 2009. u Beogradu.

Rodna ravnopravnost i pridruživanje EU

Na poziv Uprave za rodnu ravnopravnost Ministarstva rada i socijalne politike Republike Srbije predstojnica Ureda ra ravnopravnost spolova Vlade RH mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovala je u radu Pratećeg sastanka Regionalne konferencije o rodnoj ravnopravnosti i pridruživanju EU, koji se održao 15. svibnja 2009. u Beogradu.

Na sastanku, koji je organiziran uz financijsku podršku Kanada-Srbija Programa za reformu pravosuđa raspravljalo se o zaključcima i preporukama sa Regionalne konferencije “Rodna ravnopravnost i pridruživanje EU”,održane 12-13 prosinca 2008. u Beogradu, a  razmatrao se i nacrt “Protokola o regionalnoj suradnji institucionalnih mehanizama u oblasti rodne ravnopravnosti.” Uz dr. sc. Nataliju Mićunović, direktoricu Uprave za rodnu ravnopravnost i potpredsjednicu Savjeta za ravnopravnost spolova Vlade Republike Srbije na sastanku su sudjelovale predstavnice institucionalnih mehanizama iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Rumunjske, i Erika Kvapilova, regionalna programska direktorica UNIFEM-a. Na sastanku je istaknuta važnost daljnjeg jačanja regionalne suradnje s ciljem razmjene informacija, iskustava i primjera dobre prakse u području rodne ravnopravnosti posebice u odnosu na proces pridruživanja EU.