Uncategorized

prijave do 19. veljače

Forum teatar radionica za LGBTIQ osobe

Forum teatar radionica za LGBTIQ osobe

Trans Aid/Facebook

Trans Aid te poziva da se prijaviš na besplatnu radionicu FORUM TEATRA!!!

Kad?  Dva vikenda za redom: 3.3.- 5.3. i 10.3.-12.3.. Petkom radimo od 16 do 21, subotom     od 10-19, a nedjeljom od 10-16.

Gdje? Trnjanski nasip bb (Močvara), mala dvorana Pogon Jedinstvo

Tko?  LGBTIQ osobe. Prednost pri prijavljivanju imaju trans, inter i rodno varijantne osobe. Uvjet za prijavu je sudjelovanje na minimalno 80% radionice (s radionice je moguće izostati 8h).

Tijekom trajanja radionice osigurana je hrana i piće (subotom ručak, a petkom i nedjeljom osvježenja – grickalice, sokovi, voda). Sudionicima_icama koji_e ne žive u Zagrebu Trans Aid pokriva putne troškove i smještaj (kontaktiraj nas e-mailom: transavjetovanje@transaid.hr).

{slika}

Radionica forum teatra neće se snimati ni fotografirati bez tvoje suglasnosti. Nakon same radionice predviđeni su nastupi, no nastupanje nije uvjet za sudjelovanje. Možeš sudjelovati u pripremi i ako nisi spreman_na nastupati.

Nastupi će se ovisno o interesu grupe će se dogovarati naknadno, a okvirne ideje su: 23.-26.3.2017. u Podgorici (Crna Gora) na regionalnom susretu trans, inter i rodno varijantnih osoba (Transpozijum), na FFZG-u u svibnju te u lipnju u sklopu Pride week-a (programa koji prethodi Povorci ponosa LGBTIQ osoba).

Za prijavu molimo ispuni PRIJAVNICU do 19. veljače 2017.:

Link na prijavnicu: http://tinyurl.com/gr4nl9j

Radionicu facilitiraju psihologinje Marina Milković i Matea Popov.

Imaš pitanje? Kontaktiraj nas na transavjetovanje@transaid.hr

Forum teatar predstavlja skup igara i vježbi, kojima se sudioništvo prvo opušta, upoznaje, dolazi u kontakt sa svojim tijelom, glasom, upoznaje druge i uči se raditi u timu.

Kroz rad, sudioništvo individualno ili u grupi iznosi probleme koje ih osobno dotiču, a tiču se zajednice kojoj pripadaju. To mogu biti problemi njima bliskih osoba ili njihovi osobni problemi s kojima se suočavaju. Nakon definiranja problema, on se iskazuje jezikom pozornice, odnosno kreiraju se forum scene. Nakon što se naprave scene koje oslikavaju jedan od problema zajednice, s kojima se pojedinac_ka ili grupa suočava, slijedi uvježbavanje. Scene se fiksiraju i uvježbavaju, a likovi se grade.

Nakon radionice slijede nastupi u LGBTIQ friendly okruženju (za one koji žele nastupati). Forum teatar nije format predstave u kojemu imamo glumce koji nastupaju za publiku. U forum teatru publika igra jako važnu ulogu. Ona može u bilo kojem trenutku zaustaviti predstavu i predložiti bilo koje rješenje, dokle god je spremna da ga provede na sceni, radeći, glumeći, režirajući – ne iz udobnosti svojih stolica. Kroz ovaj proces,publika također može ima priliku shvatiti i iskusiti izazove ostvarivanja napretka koje je predložila. Publika se tada ohrabruje ne samo da zamišlja promjenu, već i da je provodi u djelo i na taj način postaje osnažena da pokreće socijalnu akciju.

 

Više o samom forum teatru pročitajte ovdje:

http://www.okvir.org/wp-content/uploads/2016/06/Brosura_KO_Final_Web.pdf