Uncategorized

Centar za ženske studije traži volontere/ke!

Istraživanje: sadržaji ženske/rodne tematike u kurikulumima fakulteta

Istraživanje: sadržaji ženske/rodne tematike u kurikulumima fakulteta

Centar za ženske studije provodi istraživanje s ciljem mapiranja zastupljenosti i vrste sadržaja vezanih za ženske/rodne teme u kurikulumima na visokoškolskim institucijama nekih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na uzorku koji čine nekoliko društveno-humanističkih fakulteta te Akademija dramske umjetnosti i Medicinski fakultet.

Tražimo volonterke i volontere koji bi sudjelovali u provedbi istraživanja pomoću metode analize sadržaja. Za odabir volontera bitan je interes za ženske/rodne teme, teorijsko predznanje o provedbi istraživanja, status studenta ili završen fakultet unatrag tri godine. Prije početka istraživanja, odabrani volonteri su obvezni polaziti instruktažu u trajanju 90 min uz vodstvo stručnih osoba.

Naziv projekta: Istraživanje zastupljenosti ženskih/rodnih sadržaja u sveučilišnim kurikulumima (u okviru projekta Za aktivnog građana/građanku – obrazovanje mladih o rodnoj ravnopravnosti)

Vrsta posla: provedba jedne od  faze istraživanja – prikupljanje podataka u trajanju 20 sati

Organizator: Centar za ženske studije

Kontakt osoba: Andreja Gregorina, andreja.gregorina@zenstud.hr

Lokacija projekta: Dolac 8/I, Zagreb, Grada Zagreb

Ciljana skupina:  studentska populacija/ili osobe koje su završile studij unutar tri godine

Ciljani broj volontera: 7

Datum početka volontiranja  7. veljače 2017.

Datum završetka:  3.  travanj 2017.

Broj sati : 20

Od  do: nije određeno

Trajanje: Kratkotrajno

Područje: Grad Zagreb

Potrebna znanja i vještine:  studentski status/ili završen studij unatrag tri godine, teorijsko  predznanje o provedbi istraživanja, interes za ženske/rodne teme

Web stranica: 0

Pokriveni troškovi: 0

  1. Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Utvrditi zastupljenost žensko/rodnih tema na razini studijskih programa, na razini kolegija te  na razini nastavne jedinice.

  2.  Očekivani rezultati za volontere:  stjecanje iskustva u  provedbi  istraživanja, upoznavanje s metodom analize sadržaja, proširenje komunikacijskih vještina, proširenje informacija  o ženskim/rodnim temama.

Molimo da svoje prijave pošaljete na adresu andreja.gregorina@zenstud.hr