Uncategorized

peticija za neprofitne medije

Neovisnost medija – kulturna revolucija ili devolucija

Neovisnost medija – kulturna revolucija ili devolucija

Facebook

U ponedjeljak, 25. travnja, u 19 sati u A dvorani na Fakultetu političkih znanosti KSFPZG u suradnji s Globalom, Radio Studentom i Televizijom Student organizira tribinu: NEOVISNOST MEDIJA (kulturna revolucija ili devolucija).

“Na organizaciju tribine potaklo nas je stvaranje sve dubljih rascjepa na društveno-političkoj sceni po ovom pitanju, te nam ih je cilj prikazati kroz akademsku raspravu, informirati javnost te potaknuti diskusiju o ovoj aktualnoj temi”, kazali su organizatori i organizatorice.

Na tribini govore:

1. Igor Weidlich, glavni urednik Globala i novinar
2. Nino Raspudić, novinar i politički analitičar 
3. Borna Sor, novinar i pokretač News bara
4. Urša Raukar, glumica i aktivistica

Moderatorica: Azra Ayyash, Radio Student

Uz tribinu, Klub u suradnji s Globalom, Radio Studentom i Televizijom Student potpisuje peticiju kojom ukazuje na važnost neprofitnih medija i kako bi ukazao na stav studenata politologije i novinarstva o ovoj temi. 

Tekst peticije glasi:

“Potpisivanjem ove peticije izražava se podrška neprofitnim medijima, koji su jamstvo pluralizma društva i ostvarivanja prava zajednice da bude informirana o svim temama od javnog interesa, pa i onih koje često nisu u fokusu komercijalnih ili vodećih medija. Kao studenti politologije i novinarstva naglašavamo važnost rada neprofitnih medija za razvoj demokracije i civilnog društva, te ističemo da bi država, umjesto da ih ograničava i smanjuje do sada dosegnute standarde, trebala štititi i poticati njihovo slobodno djelovanje.”

PETICIJU MOŽETE POTPISATI u Klub studenata Fakulteta političkih znanostiGlobalTelevizija Student i na Radio Student.