Uncategorized

Tema: Fragilnost

Treći Zagreb Book Festival

Treći Zagreb Book Festival

Facebook događaja

Treći Zagreb Book Festival održat će se od 22. do 28. svibnja u Muzeju za umjetnost i obrt, u kinu Tuškanac i Vinyl baru. 

Tijekom sedam dana u više od pedeset događanja nastupit će preko devedeset stranih i domaćih gostiju. Osim književnog programa u sklopu Festivala bit će prikazana tri filma i održana četiri koncerta, a zemlja partner je ove godine Austrija. 

Kako bi se kroz aktualne teme publici približili austrijska književnost, film, glazba i društvenu klima, za temu Festivala odabrana je Fragilnost – tema koja u današnjem svijetu nestalnosti i neizvjesnosti zauzima ključno mjesto u djelima mnogih umjetnika i umjetnica kao i u životima svih nas. Novi koncept Festivala za cilj ima potaknuti promišljanje današnjice kroz razgovore s nekim od najznačajnijih europskih intelektualaca i intelektualki, koji/e će problematizirati naše svakodnevne fragilnosti – ravnopravnosti, društvenih sustava, slobode govora, virtualnih identiteta i drugih.

Prvi dio svakog dana Festivala, bit će opet posvećen najmlađima. Osim toga na Festivalu će u prodaji biti ponuđeno više od 5000 naslova po popularnim cijenama, a cjelovit program i popis gostiju možete naći na www.zgbookfest.hr