Sa stavom

zašto strejt žene najrjeđe doživljavaju orgazme?

Orgazam gap između strejtuša i lezbijki – zbog strejt muškaraca

Orgazam gap između strejtuša i lezbijki – zbog strejt muškaraca

Oduvijek se govorilo o ženskom orgazmu, pri čemu je često bio opisivan kao nešto “nedostižno”, pri čemu se mislilo da žene kao cjelina doživljavaju manje orgazama nego muškarci. Mnogi/e su psiholozi/ginje, sociolozi/ginje i ljudi općenito ispitivali/e i teoretizirali/e što je razlog tome, ali nisu dali/e konačan odgovor. U novom istraživanju, koje su proveli znanstvenici/e sa Sveučilišta Chapman, Sveučilišta u Indiani i Instituta Kinsey, dobiveni su neki intrigantni podaci, piše Bust.

Prema pisanju časopisa Broadly, ovo je jedna od rijetkih studija u kojoj se istraživala učestalost orgazma kod žena i muškaraca različitih seksualnih orijentacija. U studiji je sudjelovalo oko 52.000 ispitanika/ca, od njih 26.032 heteroseksualnih muškaraca, 24.102 heteroseksualnih žena, 452 gej muškarca, 340 lezbijki te 550 muškaraca i 1.112 žena biseksualne orijentacije. Znanstvenici/e su  istraživali/e kako su različite osobine ili ponašanja povezana s učestalošću orgazma tijekom intimnosti. Podaci su pokazali neke iznenađujuće, ali i ne tako iznenađujuće rezultate. Heteroseksualni muškarci su bili grupa koja je najčešće doživljavala orgazme, odnosno 95% njih se izjasnilo da gotovo uvijek doživljavaju orgazam tijekom odnosa. Sljedeći su gej muškarci (89%), zatim biseksualni muškarci (88%), lezbijke (86%), biseksualne žene (66%) i na kraju heteroseksualne žene (65%).

Studija potvrđuje činjenicu da postoji razlika u učestalosti orgazama između žena i muškaraca. Uz to, pokazuje kako žene zapravo nisu odgovorne za svoje “nedostižne” orgazme jer prema ispitivanju lezbijke veoma često doživljavaju orgazam. Zašto to nije slučaj i za heteroseksualne žene? Veliki faktor mogao bi biti oralni seks.

Pronađeno je da je učestalost primanja oralnog seksa dobar pokazatelj koliko često će žena svršiti.

“Žene koje često svršavaju rekle su da primaju više oralnog seksa, imaju seksualne susrete duljeg trajanja i više su zadovoljne sa svojim vezama. Otkriveno je da je za žene izuzetno važno da primaju oralni seks tijekom seksualnog odnosa. Ipak, studija je pokazala da oralni seks nije uobičajena pojava, odnosno manje od polovice ispitanih parova izjasnilo se da često ili uvijek prakticiraju oralni seks tijekom seksualnog susreta”, naglašeno je u zaključcima analize.

Uz to što su rezultati pokazali da je oralni seks važan za učestalost orgazma, otkriveno je i da vaginalni snošaj nije potreban za postizanje orgazma, odnosno 80% heteroseksualnih žena koje primaju genitalnu stimulaciju, intenzivno ljubljenje i oralni seks rekle su da često ili uvijek svršavaju, piše časopis Broadly.

Koautorica istraživanja Elizabeth Lloyd istaknula je kako činjenica da lezbijke doživljavaju orgazam puno češće od heteroseksualnih žena pokazuje da do razlike u orgazmima ne dolazi zbog biologije, nego je problem u heteroseksualnim muškarcima koji se ne trude zadovoljiti svoje partnerice – pogotovo kada se radi o oralnom seksu.

“Pronašli smo da aktivnosti poput oralnog seksa, koje lezbijke često prakticiraju u krevetu, mogu biti primjer heteroseksualnim parovima što da rade ako stvarno žele da žena doživi orgazam”, objašnjava Lloyd.

Dakle, strejt muškarci, znate što vam je činiti.

Prevela i prilagodila: Morana Novak