Članci s tagom: kamensko

 • Pomozimo Kamenskom da kupi nove strojeve!

  Pomozimo Kamenskom da kupi nove strojeve!

  Radnice Kamenskog pokrenule su Indiegogo kampanju kako bi kupile nove strojeve i nastavile oporavak proizvodnje. Nadaju se da će time završiti agoniju koju je ta (...)

 • Otpeglajte od Kamenskog

  Otpeglajte od Kamenskog

  Da Kamensko i njegove Radnice sustavno služe populističkom PR-u naših političara i političarki, toga bi već većina ljudi u Republici Hrvatskoj trebala biti svjesna.

 • Kamensko služi da Josipović, Bandić i Kolinda peglaju obraze

  Kamensko služi da Josipović, Bandić i Kolinda peglaju obraze

  Procjenjuje se da je u posljednjih sedam godina izgubljeno oko 182 tisuće radnih mjesta, no gotovo ni jedno bivše postrojenje neke nekad jake tvornice ili bivše (...)

 • Feministička karavana stigla u Zagreb!

  Feministička karavana stigla u Zagreb!

  Feministička karavana stigla je prošlog četvrtka u Zagreb, a u petak je ispred zagrebačkog HNK-a održala prosvjednu akciju s ciljem podsjećanja na tragičnu smrt preko (...)

 • Novo žensko radništvo. Korak u poduzetništvo?

  Novo žensko radništvo. Korak u poduzetništvo?

  U petak 27. rujna bivše radnice okupljene u udrugu Kamensko obilježile su modnom revijom i tribinom tri godine otkako je tekstilni div Kamensko otišao u stečaj.

 • Novi početak: Otvoreno Kamensko

  Novi početak: Otvoreno Kamensko

  Ono što je započelo štrajkom glađu i borbom za golo preživljavanje, danas je utočište skromnih žena velikog srca i nosi ime - Udruga Kamensko .

 • 'Ako se želimo izboriti za svoja prava, moramo se organizirati'

  'Ako se želimo izboriti za svoja prava, moramo se organizirati'

  Ususret prvom maju, novinarka Širenja područja borbe , emisije Radio Studenta koja se bavi ljudskim pravima, civilnim društvom i aktivizmom, razgovarala je (...)

 • Kako organizirati solidarnost: kampanja Kamensko

  Kako organizirati solidarnost: kampanja Kamensko

  U srijedu, 13. ožujka, u Radničkom domu održana je radionica pod nazivom Kako organizirati solidarnost: kampanja Kamensko , u organizaciji Baze za radničku (...)

 • Kako zaustaviti privatizaciju javnih prostora?

  Kako zaustaviti privatizaciju javnih prostora?

  Devastacija gradskih trgova traje od 90-ih godina i dovela je do toga da su neki trgovi, s jedne strane, izgubili svoju funkciju, npr. Markov trg zbog zabrane okupljanja, a neki veći dio godine nisu prepoznatljivi kao trgovi - primjerice Trg bana Jelačića. Najveći problem pretvaranja tog trga u skoro cjelogodišnji vašar je to što trg - javni prostor - postaje poligon za punjenje gradske blagajne, ali i očito služi nečijim privatnim interesima.

 • Otvoreno pismo Novinarske platforme povodom slučaja Kamensko

  Otvoreno pismo Novinarske platforme povodom slučaja Kamensko

  U vrijeme kada pritisak krupnoga kapitala i političkih elita pogubno utječe na javne medije, kojim oni gube svoju izvornu ulogu servisa cijelog društva i postaju sredstvo zaštite interesa nekolicine, grupa novinarki i novinara spremna braniti kritičko novinarstvo i dignitet profesije u cjelini, okupila se u neformalnu inicijativu pod nazivom Novinarska platforma. U nastavku donosimo otvoreno pismo platforme.

1 2 3 > >>

Iz drugih medija

AEM