Članci s tagom: muskarci

 • To je ženski posao!

  To je ženski posao!

  Vozeći se u tramvaju, načula sam razgovor nekoliko djevojaka o njihovim najdražim hrvatskim youtubericama. Pričale su o ženama iz raznih dijelova Hrvatske, ali su se (...)

 • Muškarci ne recikliraju jer je to 'za cure'

  Muškarci ne recikliraju jer je to 'za cure'

  U istraživanju koje je proveo Scientific American s više od 2.000 američkih i kineskih sudionica/ka, istraživači/ce su otkrili/e da ljudi vide povezanost između (...)

 • Dobivaju li muškarci bolji tretman?

  Dobivaju li muškarci bolji tretman?

  Studija iz prošlog mjeseca je pokazala da žene imaju manju šansu da budu reanimirane – ali to nije jedina stvar u kojoj su diskriminirane u industriji u (...)

 • Harvey Weinstein i ekonomija pristanka

  Harvey Weinstein i ekonomija pristanka

  Kada se pojavila priča o Harveyu Weinsteinu , sjetila sam se nečega što mi je rekla majka kada sam bila mala djevojčica: da bi bila slobodna žena, moraš biti (...)

 • Orgazam gap između strejtuša i lezbijki - zbog strejt muškaraca

  Orgazam gap između strejtuša i lezbijki - zbog strejt muškaraca

  Oduvijek se govorilo o ženskom orgazmu, pri čemu je često bio opisivan kao nešto "nedostižno", pri čemu se mislilo da žene kao cjelina doživljavaju manje orgazama nego (...)

 • Muškarci koji ne prihvaćaju odbijanje nisu romantični junaci

  Muškarci koji ne prihvaćaju odbijanje nisu romantični junaci

  Muškarac iz gradića Bath, 150 km zapadno od Londona, na javnome je mjestu postavio glasovir i obećao da će "svirati bez prestanka dok mu se ne vrati (...)

 • Zašto je suicid feminističko pitanje

  Zašto je suicid feminističko pitanje

  Bojimo se razgovarati. Izbjegavamo, radi nelagode, neznanja, srama i straha, započeti otvoren razgovor o mentalnom zdravlju, o depresiji, o suicidu.

 • O ludim ženama

  O ludim ženama

  - Muškarci su snažniji. - Pa kad ne troše 70% energije da dokažu svijetu da nisu ludi, neuračunljivi, nadrkani, hormonalni, emocionalni i šta god (...)

 • Mansplaining iliti oni znaju bolje

  Mansplaining iliti oni znaju bolje

  Dok sam se vozila u tramvaju, čula sam dvije starije žene kako pričaju o ručku i svojim muževima. Jedna je rekla kako je ona ta koja uvijek kuha, ali ako se njezin muž (...)

 • Tri pitanja o emocionalnom radu

  Tri pitanja o emocionalnom radu

  Nedavno je tip s kojim sam par puta izašla prolazio kroz teško razdoblje. Dopisivali smo se o tome i ja sam mu napisala "ako mogu nešto učiniti kako bih ti pomogla i (...)

1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM