Članci s tagom: umjetnice

  • Program 'Kako žive žene?'

    Program 'Kako žive žene?'

    Nastavno na istraživanje Kako žive umjetnice? kojim smo započele razgovor o tome kako žive umjetnice u Rijeci i okolici te istoimenu publikaciju, čiji centralni dio (...)

  • Hala Alyan: Obroci

    Hala Alyan: Obroci

    Nakon poezije Jehan Bseiso , Ghayatha Almadhouna i Dunye Mikhail , na Libeli smo lani predstavile još jednu pjesnikinju (porijeklom iz) arapskog (...)

  • Likovi žena na BIH novčanicama

    Likovi žena na BIH novčanicama

    Potaknuti/e činjenicom da likovi žena nisu zastupljeni na bh. novčanicama, Sarajevski otvoreni centar je uputio dopis Centralnoj banci Bosne i Hercegovine u kojem (...)

  • 'Razotkrivanje mekoće je rizik umjetnosti'

    'Razotkrivanje mekoće je rizik umjetnosti'

    Umjetnice Valerija Cerovec i Antonija Bačić u četvrtak, 16. siječnja, otvaraju svoju prvu samostalnu izložbu "Između tijela blago promjenjivo" u galeriji (...)

  • Kako žive umjetnice?

    Kako žive umjetnice?

    Ritam se života radnica i radnika u kulturi posljednjih dvije godine neosporno gradi na seizmičkim kretanjima hrvatskog političkog, koje je, čvrsto uhvativši europski (...)

  • Upoznajte ilustratorice koje preuzimaju Instagram

    Upoznajte ilustratorice koje preuzimaju Instagram

    Internetski memovi nisu poznati zbog svoje ljepote. Obično se sastoje od grubo fotošopiranih slika i teksta, a zanimljivi su zato što su smiješni i jer se s njima (...)

  • 'Pripadnost bilo kojoj naciji me uopće ne zanima. Ja sam slobodna.'

    'Pripadnost bilo kojoj naciji me uopće ne zanima. Ja sam slobodna.'

    Dragana Jurišić umjetnica je koja se u svom radu bavi fotografijom, filmom i instalacijom. Rođena je u Slavonskom Brodu. Fotografijom se počela baviti 1991. (...)

  • Feministički art Tumblr blogovi koje morate pratiti

    Feministički art Tumblr blogovi koje morate pratiti

    Nova generacija feminističkih umjetnica umjesto tradicionalne metode prezentiranja svojih radova u galerijama i muzejima u želji za svjetskim uspjehom favorizira novi (...)

  • 733 umjetnice se okupile kako bi pokazale kako izgleda solidarnost

    733 umjetnice se okupile kako bi pokazale kako izgleda solidarnost

    Umjetnica Kim Schoenstadt željela je doprijeti do svojih kolegica umjetnica u zajednici kako bi povezale, i to, kako je sama rekla, iz sasvim sebičnih razloga.

  • Ayqa Khan: Slobodno, šareno, dlakavo

    Ayqa Khan: Slobodno, šareno, dlakavo

    Ayqa Khan je mlada ilustratorica čiji radovi pršte slobodom, bojama, izborom, nesputanošću. Khan je pakistanskog porijekla, a trenutno živi u New Yorku.

1 2 3 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM