Članci s tagom: unesco

 • UNESCO-ovo upozorenje Hrvatskoj: Prestanite sa svim radnjama na Srđu!

  UNESCO-ovo upozorenje Hrvatskoj: Prestanite sa svim radnjama na Srđu!

  Ovog će se lipnja u Dohi održati 38. sastanak UNESCO-ove Svjetske baštine, a jedna od tema bit će nimalo ugodna za Vladu Zorana Milanovića te gradonačelnika Dubrovnika (...)

 • 'Poziv svim učiteljima!'

  'Poziv svim učiteljima!'

  Svjetski dan učitelja obilježava se 5. listopada svake godine te slavi važnu ulogu učitelja u pružanju kvalitetnog obrazovanja na svim razinama.

 • UNESCO Svjetski dan učitelja/ica posvetio rodnoj ravnopravnosti

  UNESCO Svjetski dan učitelja/ica posvetio rodnoj ravnopravnosti

  5. listopada obilježava se Svjetski dan učitelja/ica UNESCO je ovogodišnji dan odlučio posvetiti temi rodne ravnopravnosti kako među učiteljima tako i među učenicima i u nastavi. Nažalost na web stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa ne može se pronaći informacija na koji način se Ministarstvo, pridružilo obilježavanju Dana učitelja/ica.

 • Dodijeljene stipendije mladim znanstvenicama

  Dodijeljene stipendije mladim znanstvenicama

  Hrvatsko nacionalno povjerenstvo za UNESCO i L'Oreal Adria jednogodišnjom stipendijom u iznosu 4.000 EUR u sklopu nacionalnog programa "Za žene u znanosti" nagradili su četiri mlade hrvatske znanstvenice. Stipendiju od 4.000 EUR primile su: molekularna biologinja Rosa Karlić, molekularna biologinja Ana Knežević, liječnica Anna Mrzljak te geofizičarka Ivana Stiperski. Ove godine na natječaj nacionalnog programa "Za žene u znanosti" apliciralo je 35 kandidatkinja.

 • Dodijeljene stipendije "Za žene u znanosti"

  Dodijeljene stipendije "Za žene u znanosti"

  Mlade hrvatske znanstvenice Iva Kavčić, Petra Peharec, Ivana Šoljić Jerbić i Lana Vasung dobile su prošli tjedan stipendiju nacionalnog programa stipendiranja "Za žene u znanosti", koje dodjeljuju Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i L'Oreal Adria.

 • Stipendije za mlade znanstvenice

  Stipendije za mlade znanstvenice

  Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO i L'oreal Adria organiziraju novi krug nacionalnog programa stipendiranja "Za žene u znanosti". Danas počinju prijave a mogu se uključiti znanstvenice u posljednjoj fazi pripreme doktorske disertacije iz prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja.

Iz drugih medija

AEM