U fokusu

13 osoba bilo je na poziciji viših rukovoditelja ili više

48 Googleovih zaposlenika otpušteno zbog seksualnog uznemiravanja

48 Googleovih zaposlenika otpušteno zbog seksualnog uznemiravanja

Glavni izvršni direktor tvrtke Google Inc Sundar Pichai izjavio je u četvrtak da je tvrtka kroz protekle dvije godine otpustila 48 zaposlenika zbog seksualnog uznemiravanja.

Pichai je poslao e-mail Googleovim zaposlenicima kao odgovor na ranije objavljeno izvješće iz New York Timesa.

U izvješću se navodi da je ovaj Internet gigant zaštitio trojicu viših rukovoditelja od navoda o seksualnom uznemiravanju nudeći im isplate.

Kako prenosi Reuters, u e-mailu je navedeno da je od 48 otpuštenih, 13 osoba bilo na poziciji viših rukovoditelja ili više.

Međutim, Pichai tvrdi da niti jedan od tih zaposlenika nije primio otpremninu.

E-mail, koji je također potpisala i Googleova potpredsjednica HR-a Eileen Naughton, također navodi da zaposlenici/e tvrtke mogu koristiti internet alate za anonimno prijavljivanje slučajeva neprimjerenog ponašanja.

Također je izneseno da Google ažurira svoju politiku po pitanju zahtijevanja od svih potpredsjednika/ica da otkriju bilo kakav odnos s kolegom/icom bez obzira na liniju izvještavanja ili prisutnost sukoba interesa.

“Želimo osigurati da Google bude radno mjesto na kojem se možete osjećati sigurno dok radite i gdje postoje ozbiljne posljedice za svakoga tko se neprimjereno ponaša”, navedeno je u e-mailu.