U fokusu

započela svađu, kažu

Alabama: Optužena za ubojstvo fetusa iako nije ona pucala

Alabama: Optužena za ubojstvo fetusa iako nije ona pucala

Pixabay

Žena iz Alabame, koja je upucana u trbuh, što je rezultiralo smrću petomjesečnog fetusa, optužena je za ubojstvo. Porota je zaključila da je kriva jer je započela ‘svađu’ koja je dovela do toga da bude upucana. U srijedu je odvedena u pritvor. Tužitelji okruga Jefferson u četvrtak su izjavili da još nisu donijeli odluku hoće li sudski goniti ženu.

U početku je policija optužila 23-godišnju Ebony Jemison za pucanje u 27-godišnju Marshaeu Jones u prosincu 2018. godine. Ali kako piše AL.com, a prenose brojni američki mediji, policijska istraga ustvrdila je da nije Jamison, već Jones kriva za pucnjavu.

“Istraga je pokazala da je jedina prava žrtva bila nerođena beba”, rekao je polucijski poručnik Danny Reid. “Majka djeteta je pokrenula i nastavila borbu koja je rezultirala smrću njezina nerođenog djeteta”, rekao je.

Podsjetimo, Senat Alabame, u kojem dominiraju Republikanci, donio je u svibnju zakon koji zabranjuje pobačaj u gotovo svim situacijama, uključujući i slučajeve silovanja ili incesta.