U fokusu

Borba protiv nasilja nad ženama

Europska komisija dodijelila Uredu za ravnopravnost spolova 160.000 eura

Europska komisija dodijelila Uredu za ravnopravnost spolova 160.000 eura

Povodom obilježavanja 25. studenog – Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama želimo obavijestiti javnost da Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske kreće u provedbu projekta “Moj glas protiv nasilja”, odobrenog za financiranje u okviru natječaja “Podrška informacijskim i komunikacijskim aktivnostima usmjerenim na uklanjanje nasilja nad ženama” Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost (PROGRESS). Projekt će se provoditi u suradnji s partnerskim udrugama Ženska soba – Centar za seksualna prava i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje iz Zagreba. Predviđeno trajanje projekta je 2 godine.

Glavni cilj projekta jest podizanje svijesti javnosti o neprihvatljivosti svih oblika nasilja nad ženama uključujući obiteljsko nasilje i odašiljanje poruke o nužnosti nulte tolerancije na sve oblike rodno uvjetovanog nasilja.

Projekt će uključiti: provedbu nacionalne kampanje, izradu i emitiranje audio i video spota, organizaciju sastanka Koordinacije županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova, predavanja, seminare, treninge i radionice, organizaciju međunarodne konferencije o problematici seksualnog nasilja, održavanje uličnih akcija, kao i aktivnosti osvještavanja putem internetskih stranica i Facebooka.

U okviru projekta tiskat će se i diseminirati niz relevantnih dokumenata, uključujući Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, koju je Republika Hrvatska potpisala u siječnju ove godine.

{slika}Članak je nastao u okviru projekta Europske mogućnosti za ruralne žene koji provodi CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje u partnerstvu s Udrugom žena Hera, Prostorom rodne i medijske kulture K-zona i Radijom Kaj. Projekt financira Europska Unija u okviru IPA INFO 2012. Mišljenja i stavovi izneseni u ovom članku ne izražavaju mišljenje i stavove Europske unije.