U fokusu

Promocija rodno ravnopravne Europe

Europskom ženskom lobiju dodijeljena nagrada “Europski građanin/ka”

Europskom ženskom lobiju dodijeljena nagrada “Europski građanin/ka”

Europski ženski lobij (EWL) za rad na promociji rodno ravnopravne Europe dobio je nagradu “Europski građanin/ka”.

Nagradu dodijeljuje Europski parlament od 2008. za izuzetna postignuća Europljana i Europljanki. Ove je godine EWL jedna od 43 izabrane organizacije koje su primile nagradu kao priznanje za doprinos promociji razumijevanja i integracije među građanima/građankama i/ili za  olakšavanje prekograničnih i transnacionalnih suradnji unutar EU.

Ceremoniji dodjele nagrade prisustvovale su predstavnice EWL-a kao i članovi/ce Europskog parlamenta. Glavna tajnica EWL-a Cecile Greboval je u svom govoru rekla: “Ushićena sam zbog primanja nagrade u ime EWL zbog prepoznavanja rada koje članice EWL-a čine kako bi unaprijedile prava žena i rodnu ravnopravnost. EWL igra vitalnu ulogu u dijalogu civilnog društva i institucija i ova nagrada je dobivena u krucijalnom vremenu za organizaciju. Kontinuirano omogućavanje sredstava za rad i potpora ženskim nevladinim organizacijama  je presudna u tom pogledu posebno u trenutnom kontekstu koji predstavlja izazove za ženska prava”.

{slika} Članak je nastao u okviru projekta Europske mogućnosti za ruralne žene koji provodi CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje u partnerstvu sa Udrugom žena Hera, Prostorom rodne i medijske kulture K-zona i Radijom Kaj. Projekt financira Europska Unija u okviru IPA INFO 2012. Mišljenja i stavovi izneseni u ovom članku ne izražavaju mišljenje i stavove Europske unije.