U fokusu

Glasuj za predizborni Stup srama!

Odaberi jedan, sigurno ćeš pogriješiti!

javni_stup_srama

Foto: S.K.

Predizborna kampanja za parlamentarne izbore ove je godine bila puna prevrata, kombinacija, većih i manjih iznenađenja. Osim toga, punila je našu rubriku “Stup srama” intenzitetom kakav ne pamtimo od 2016. godine.

Bilo je tu svega – seksizama, konstrukcije muškosti, žena kao inkubatorica i njegovateljica nacije, diskriminacije manjinskih skupina…

Dok čekamo konstituiranje Sabora i sastav nove Vlade, pripremile smo vam anketu top izjava u predizbornoj kampanji. Odlučile smo se za izjave političkih aktera/ica koje smo prikupile između 15. ožujka i 15. travnja.

Za “najdraži” Stup srama možeš glasati ovdje ili skenirati QR kod:

Pobjednika ili pobjednicu ovogodišnjih sramotnih predizbornih izjava objavit ćemo na našim društvenim mrežama, na Facebooku i Instagramu.

Na samom kraju, ne smijemo zaboraviti Plenkovićevo postizborno dociranje novinarima i novinarkama. Naime, nismo ga uključile u anketu, kako bismo poštovale vremenski okvir. Ipak, važno je dati prostor premijeru RH da nas informira i educira o svemu što ne razumijemo.

Također, prilično smo sigurne da nam je neka izjava promakla. Stoga, ako ste na nešto naišli/e čitajući/gledajući/slušajući medijske napise – pošaljite nam link i/ili informaciju na info@libela.org