U fokusu

Hrvatska mora bolje!

‘Izbavimo reformu obrazovanja iz muzeja prekinutih reformi’

‘Izbavimo reformu obrazovanja iz muzeja prekinutih reformi’

Luka Tomac, FB Građanski odgoj i obrazovanje

Danas od 18 sati održat će se novi prosvjed ‘Čekajući tramvaj zvan obrazovna reforma‘ kako bi se naglasila važnost nezavisne i transparentne provedbe najveće reforme od samostalnosti naše zemlje – one obrazovne.  Tim povodom, organizatori_ice prosvjeda iz GOOD inicijative poručuju: 

GOOD inicijativa poziva na današnje obilježavanje godinu dana od prosvjeda u kojemu je 50 000 ljudi izašlo na ulice za obrazovanje, pod motom “Hrvatska može bolje”.

Danas, sudjelujte na okruglom stolu “Hrvatska može bolje? – godinu dana poslije” od 11:00 do 13:00 sati u Novinarskom domu u Zagrebu na kojoj će sudjelovati Boris Jokić, Neven Budak, učenica Alma Đafić, učiteljica Helena Valečić, Ariana Bogner Boroš, Vedran Mornar, Željko Stipić. Na početku okruglog stola bit će moguće uzimanje izjava od govornika.

U 18:00 sati pozivamo sve građane i građanke da nam se pridruže na prosvjednoj akciji na Trgu bana Josipa Jelačića, odakle ćemo prosvjednom povorkom krenuti prema Trgu kralja Tomislava, gdje će biti održan program u kojemu će biti izrečeni zahtjevi GOOD inicijative te održani kratki govori učitelja te mladih. Prosvjedne akcije bit će provedene i u drugim gradovima u Hrvatskoj.

Na prosvjednoj akciji govorit će studentica Doroteja Šušak, učiteljica Vesna Mlinar, učitelji Žarko Gazzari i Igor Lukić, glumac Adrian Pezdirc te predstavnici GOOD inicijative Emina Bužinkić, Martina Horvat te Mario Bajkuša. Dodatne informacije o prosvjednoj akciji te hodogram možete pronaći u informacijama za redakcije.

GOOD inicijativa građane podsjeća da je ovo mirna prosvjedna akcija svih nas te da će na njoj sudjelovati i roditelji s djecom.

Jedino mi građani i građanke, stalnim i neumoljivim pritiskom možemo politiku prisiliti da počne donositi odluke u interesu naroda i napretka. Zato se vidimo danas u 18 sati, jer Hrvatska mora bolje!

Detalji o događajima nalaze se na mrežnoj stranici www.goo.hr i na Facebook eventima: Prosvjedna akcija ‘Čekajući tramvaj zvan obrazovna reforma’ i Okrugli stol ‘Hrvatska može bolje – godinu dana poslije’.

Osim Zagreba, prosvjeduje se i u drugim gradovima, u SplitRijeci,  ZadruPoreču, KarlovcuOsijeku i Slavonskom Brodu.