U fokusu

počitajte njihovo obrazloženje

KSET se ipak ogradio od Levijatana, prikupljena sredstva donirat će drugoj organizaciji za zaštitu prava životinja

KSET se ipak ogradio od Levijatana, prikupljena sredstva donirat će drugoj organizaciji za zaštitu prava životinja

Screenshot: Facebook KSET

Nakon što je neformalni feministički kolektiv fAKTIV, najpoznatiji po organiziranju osmomartovskog Noćnog marša i oštrim reakcijama na aktualna društvena i politička zbivanja, upozorio KSET i nastojao ih odgovoriti od skupljanja donacija za Levijatan na humanitarnom koncertu za zaštitu životinja Svirka za njuške @KSET ovu subotu, a Klub studenata elektrotehnike prvotno to odbio, ipak je došlo do prevrata situacije. 

“Zbog nedavne komunikacije udruge Levijatan koji promiču stavove i uvjerenja od kojih se KSET i cijela organizacija u potpunosti žele ograditi, ovim putem obavještavamo kako će se sva sredstva prikupljena večerašnjim humanitarnim koncertom preusmjeriti na druge organizacije koje se bave zaštitom životinja, a točne informacije o udruzi ili udrugama kojima će se sredstva donirati bit će objavljene naknadno”, objavio je KSET na svojim Facebook stranicama.

“Budući da se sporna objava koja je dovela do ovakve odluke pojavila jutros, do ovog trenutka smo bili u procesu kontaktiranja udruga kako bismo saznali kome je pomoć potrebna te kako bismo dobili odobrenje da se ime udruge komunicira i povezuje s ovim događajem. Donacije prikupljene na večerašnjem koncertu preusmjerit će se prema udruzi Indigo, a potvrdu o uplati objavit ćemo čim to bude moguće.
Cilj večerašnjeg humanitarnog koncerta se nije promijenio te se nadamo da ćete svejedno podržati ovu inicijativu”, pojašnjava KSET u jednom od komentara u događaju na društvenoj mreži. 

{slika}

Naime, fAKTIVke su ovaj tjedan zamolile KSET da prihode prikupljene od prodaje ulaznica preusmjere na neku drugu organizaciju koja se bavi zaštitom životinja, budući da čelni ljudi Levijatana veličaju ratne zločince, fašističke režime te ponosno ističu svoje homofobne i fašističke stavove. Nažalost, kako mail prepiskom nisu uspjele uvjeriti KSET koliko je problematično da skupljaju novčana sredstva za Levijatan, odlučile su javno objaviti prepisku.

Cijelu prepisku pročitajte OVDJE.