U fokusu

Dva mjeseca pripreme za kampanju

Margareta Mađerić HDZ-ova je kandidatkinja za gradonačelnicu

Margareta Mađerić HDZ-ova je kandidatkinja za gradonačelnicu

Nakon dugog spekuliranja koga će kao kandidata za gradonačelnika Zagreba istaknuti ili podržati Hrvatska demokratska zajednica, odluka je napokon donesena. HDZ na lokalne izbore za vlast u Zagrebu juriša s Margaretom Mađerić, članicom Gradske skupštine Grada Zagreba.

Barem 14 zastupnika

No, iako je kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, Margareta Mađerić ipak neće biti nositeljica liste za Gradsku skupštinu. Ta će dužnost pripasti, novom šefu Gradske organizacije HDZ-a, Andriji Mikuliću. Lista još nije definirana, a na njoj će se naći zanimljiva imena, poput Davora Šterna, dugogodišnjega čelnika Ine i uspješnog poslovnog čovjeka. Time se HDZ nada osvojiti barem 14 mjesta u Skupštini, dvostruko više od sadašnjeg broja.

Izborom Mađerić, stranka je prekinula nagađanja da traži kandidata među zvučnim imenima, jer su istaknuli osobu koja je svoju političku karijeru započela u mladeži HDZ-a čija je bila i predsjednica te radom i zaslugama došla do časti da ju se kandidira za gradonačelnicu glavnoga grada. U zadnje dvije godine najviše se istaknula žučnim raspravama i opaskama na sjednicama Skupštine, gdje se istaknula kao jedna od najaktivnijih zastupnika. No, na predstojećim izborima, usprkos stečenom političkom iskustvu, Mađerić ne čeka nimalo lagan posao.

Upoznata s problemima

Utrku će voditi s gradonačelničkim ‘veteranom’ Milanom Bandićem, Rajkom Ostojićem (SDP), Vladimirom Ferdeljijem (HSLS, HSS i Zelena lista) te Brankom Vukšićem (laburisti).

Navodno je HDZ ovu odluku donio prije dva mjeseca. Mađerić se u tom razdoblju počela pojavljivati na svim važnijim tiskovnim konferencijama i događajima, utirući time sebi put za gradonačelničku utrku. Čestim istupima u javnosti, kritikama postojećeg stanja i izražavanjem mišljenja o svim bitnijim aktualnim pitanjima, Mađerić je započela pretkampanju koju većina nije niti naslutila.