U fokusu

sindikalne središnjice zahtijevaju:

‘Objavite popis svih poslodavaca koji su koristili mjere aktivne politike zapošljavanja’

‘Objavite popis svih poslodavaca koji su koristili mjere aktivne politike zapošljavanja’

A.T.

Pet sindikalnih središnjica uputilo je ravnateljici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje zahtjev za objavom popisa svih poslodavaca koji su koristili mjere aktivne politike zapošljavanja, prenosi H-alter.

Na web-stranici Ureda za udruge Vlade RH objavljen je popis svih organizacija civilnog društva (OCD) koje su koristile neke od mjera aktivne politike zapošljavanja.

“Iako je korištenje mjera poticanja zapošljavanja zapravo nespojivo s naslovom izvještaja (Popis financiranih projekata i programa organizacija civilnog društva iz javnih izvora u 2013. godini) jer nije riječ ni o projektima ni o programima OCD-a nego o korištenju mjera aktivne politike zapošljavanja u onim slučajevima gdje su organizacije civilnog društva (prema Uredbi Europske komisije) prihvatljiv poslodavac, sindikalne središnjice pozdravljaju ovakav pomak prema javnoj objavi korištenja javnih sredstava.

Temeljem te činjenice, tražimo isto postupanje i prema privatnim poslodavcima te javnoj upravi na način da se popis (strukturiran prema mjerama APZ-a) svih poslodavaca koji su koristili javna sredstva prilikom zapošljavanja ili osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa (zajedno s iznosom dodijeljenih sredstava) odmah objavi  na web-stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. U protivnom ćemo smatrati da je riječ o diskriminaciji organizacija civilnog društva i pokrenuti odgovarajuće aktivnosti”, stoji u zahtjevu koji potpisuju čelnici pet sindikalnih središnjica.