U fokusu

mile kekin vas poziva na povorku ponosa

‘Protiv referenduma sam zbog budućnosti svoje djece’

‘Protiv referenduma sam zbog budućnosti svoje djece’

Kako se situacija oko raspisivanja diskriminatornog referenduma o braku sve više zahuktava, i brojne javne ličnosti odlučile su dignuti glas te pozvati građane i građanke da jasno i glasno kažu ‘ne’ diskriminaciji i isključivosti.

Nakon što su Igor Štimac i Blanka Vlašić stali na stranu inicijative U ime obitelji, oglasila se i ‘druga fronta’.

Pjevač Hladnog piva Mile Kekin jasno kazao kako je protiv srednjovjekovnih, zatucanih stavova koji prijete našem društvu.

“Protiv referenduma sam iz mnogo razloga. Premda sam i ja dio te heteroseksualne većine. Oženjen sam, imam dvoje djece i stambeni kredit. Mislim da odgovaram svim tim normama ‘normaliteta’. Ali protiv referenduma sam jer ne želim da moja djeca moraju bježati iz ove države jer im ovdje nije dopušteno biti drugačijima, da uživaju u drugoj vrsti braka, da mogu ići na kazališne prestave koje imaju plakate koji možda nisu po volji svih, da moraju ići na umjetnu oplodnju negdje u inozemstvo jer im ovdje nije dopušteno”, kazao je Mile.

Također je rekao kako smatra da je ovo dio jedne šire borbe te pozvao sve nas da se aktiviramo.

“Mislim da je ovo što se događa dio jedne veće bitke koju moramo izboriti da bismo ostali jedno normalno društvo, da nebismo postali jedno odvratno, srednjovjekovno mjestašce za zatucane”, zaključio je lider Hladnoga piva i pozvao sve da dođu na Povoku ponosa, koja se organizira 15. lipnja.

Mile je prva u nizu poznatih osoba koje će u sklopu Zagreb Pride kampanje do održavanja zagrebačke Povorke ponosa javno iznositi svoje stavove o održavanju referenduma protiv nas LGBT osoba građana i građanki Republike Hrvatske, te isticati važnosti dolaska na ovogodišnju Povorku ponosa.