U fokusu

Žene u sportu

Prva žena kao trenerica nogometnog tima u NFL-u

Prva žena kao trenerica nogometnog tima u NFL-u

Po prvi put u povijesti, žena će postati trenerica nogometnog tima u National Football Leagueu (NFL), nacionalnoj ligi američkog nogometa, najvećoj i najpopularnijoj profesionalnoj ligi tog sporta na svijetu. The Arizona Cardinals doveo je Jennifer Welter da trenira unutarnje obrambene igrače, doduše, samo privremeno, budući da je zaposlena kao trenerica tijekom predsezone u nogometnom kampu.

Welter je kao studentica bila igračica rugbyja, koja je 14 sezona igrala profesionalni nogomet, većinom u Women’s Football Alliance te je osvojila četiri prvenstva s Dallas Diamondsima. Osim sportskih uspjeha, Welter ima diplomu iz sportske psihologije i doktorat iz psihologije. Također je bila prva žena koja je igrala non-kicking poziciju u muškoj profesionalnoj nogometnoj ligi. Uz to, igrala je i za Texas Revolution u Indoor Football League, u kojima je kasnije bila i trenerica.

Trener Cardinalsa, Bruce Arians, smatra da bi ovaj posao mogao Welterovoj donijeti i stalno mjesto u timu. “Zaista mislim da će imati sjajnu priliku s ovim internshipom u nogometnom kampu da joj se otvore i neka druga vrata”, rekao je.