U fokusu

postignut ogovor o isplati dviju zaostalih plaća

Radnice DTR-a odustale od štrajka, ali njihova budućnost je i dalje neizvjesna

Radnice DTR-a odustale od štrajka, ali njihova budućnost je i dalje neizvjesna

Facebook

Predstavnici/e Novog sindikata i vlasnika Domaće tvornice rublja (DTR) postigli su danas dogovor o isplati dviju zaostalih plaća za radnice DTR-a, nakon čega su one odustale od najavljenog štrajka.

“Vlasnik DTR-a Milan Carić obećao je da će radnicama sutra biti isplaćene plaće za ožujak i travanj, tako da su one odustale od štrajka koji je trebao početi danas u podne u pogonu DTR-a u Brckovljanima”, rekao je glavni tajnik Novog sindikata Tomislav Kiš, prenosi rtl.hr.

“Račun DTR-a blokiran je već više od dva mjeseca, a radnice su Cariću jasno poručile da više nemaju ni vremena niti materijalnih mogućnosti čekati rješenje u vidu dugo očekivane dokapitalizacije poduzeća”, rekao je Kiš.

Na današnjem sastanku dogovoreno je da će do kraja tjedna biti potpisan sporazum kojim će se regulirati isplata svih ostalih radničkih potraživanja, kao što su plaće za svibanj i lipanj, naknade za prijevoz, regresi, božićnice, jubilarne nagrade i otpremnine.

“Također će se ugraditi klauzula o mogućem pokretanju stečaja ako vlasnik ne ispoštuje dogovoreno”, naveo je Kiš.

U DTR-u je trenutno zaposleno još oko 70 osoba, a budućnost najstarijeg hrvatskog proizvođača rublja, koji ove godine slavi stotu obljetnicu osnivanja, vrlo je neizvjesna.