U fokusu

Crowdfunding kampanja

Skupljeno 89 posto sredstava za prvi kafić koji će zapošljavati osobe s Downovim sindromom

Skupljeno 89 posto sredstava za prvi kafić koji će zapošljavati osobe s Downovim sindromom

Facebook Bubamara Vinkovci

Na platformi Indiegogo je pokrenuta crowdfunding kampanja kojoj je cilj otvoriti prvi kafić u Hrvatskoj koji će zapošljavati osobe s Downovim sindromom – Buba Bar. 

Kampanju je pokrenula Udruga Bubamara iz Vinkovaca iz Vinkovaca koja brine za oko 1.4000 osoba s invaliditetom. Cilj je sakupiti deset tisuća dolara. a do sad je sakupljeno čak 89 posto sredstava! Taj iznos bio bi dovoljan za minimalne uvijete da bi bar bio funkcionalan, a ako se sakupi više sredstava, iz udruge poručuju da će taj novac biti namjenski uložen – u dodatno uređenje bara.

Neki od budućih zaposlenika i zaposlenica već se pripremaju za posao jer je u Vinkovcima tijekom adventa otvoren je i privremen Buba bar gdje rade. Alen, Domagoj, Dario, Ivana i Marija već tri mjeseca marljivo vježbaju i bruse svoje vještine. Od ukupno 500 000 osoba s invaliditetom u Hrvatskoj, samo 2.4% je zaposleno. “Naša je misija poboljšati kvalitetu života osoba s invaliditetom, te potaknuti društvo da osobe s invaliditetom prihvati kao svoje ravnopravne članove. Želimo da Buba Bar probije led, i da uskoro svaki grad u Hrvatskoj ima svoj Buba Bar! Želimo mladima s invaliditetom pružiti priliku da žive život kao i svi ostali ljudi. Želimo da budu u mogućnosti raditi.” ističu iz Udruge Bubamara. 

Priključite se ovoj odličnoj inicijativi i budite dio kampanje. Pomozite nam da stvorimo mjesto jednakih mogućnosti za sve – nas sa one, i vas s druge strane šanka“, poručuju iz Bubamare. 

13:00 NOVOSTI: Cilj kampanje je ispunjen, sav dodatni prihod ide na bolje uređenje.