U fokusu

Ženska inicijativa HNS-a:

‘Žene, kandidirajte se!’

‘Žene, kandidirajte se!’

Ženska inicijativa Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata u utorak, 20. studenoga, 2012. godine pokreće kampanju “Žene, kandidirajte se!”, kojoj je cilj potaknuti što veći broj žena na angažman u politici.

Kampanja će se provoditi diljem Hrvatske sve do samih lokalnih izbora, a započet će u Šibensko – kninskoj županiji, predstavljanjem HNS-ove kandidatkinje za gradonačelnicu Drniša te u Kninu predstavljanjem HNS-ovih kandidatkinja za gradske vijećnice na predstojećim lokalnim izborima u svibnju 2013. godine.

Sudjelovanje žena i njihova puna participacija u svim društvenim područjima, uključujući i participaciju u procesima političkog odlučivanja i pristupu moći, temelj su razvoja društva i jedan od glavnih ciljeva Ženske inicijative HNS-a.

{slika}

“Ovom kampanjom Ženska inicijativa HNS-a želi motivirati žene na izraženije sudjelovanje u politici putem redovnog izlaska na izbore na svim razinama te na kandidaturu za izvršna i predstavnička tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave”, poručila je predsjednica Ženske inicijative i saborska zastupnica HNS-a Sonja König.

“Kampanjom “Žene, kandidirajte se!” HNS želi ukazati na potrebu većeg angažmana žena u politici, jer je na posljednjim lokalnim izborima izabrana samo jedna županica, šest gradonačelnica i 21 načelnica, a bez ravnopravnog sudjelovanja žena i muškaraca u procesu obnašanja vlasti ne može se očekivati niti ravnopravnost u drugim područjima života te samim time niti ostvarivanje stvarne ravnopravnosti spolova”, istaknula je König.