U fokusu

odupiranje medijskoj blokadi

‘Zidnim novinama’ protiv erupcije mržnje

‘Zidnim novinama’ protiv erupcije mržnje

Pixabay

Prije nekoliko tjedana, u svjetlu rastućeg negativnog sentimenta prema izbjeglicama kao i nerijetkog medijskog opisivanja kretanja istih kao “proboja granice”, “eskalacije stanja”, “dramatičnih scena”, “kaosa na granici” te “probijanja kordona” policije koja je “primorana braniti granicu”, kao reakcija i osuda medijskog diskursa u kontekstu izbjeglica objavljeno je otvoreno pismo.

Tekst navedene reakcije na medijsku i općedruštvenu erupciju mržnje prema izbjeglicama, u svega nekoliko dana supotpisalo je više od 1080 osoba iz aktivističkih, medijskih, akademskih, umjetničkih i drugih krugova te podržalo više od 70 kolektiva, organizacija, inicijativa i uredništava.

Dok je tekst reakcije još uvijek moguće podržati putem OVE POVEZNICE, pokretači/ce početne reakcije 22. studenog izdali/e su i tako zvane Zidne novine.

Svi/e građani/ke pozvani/e su da zbog medijske blokade zidne novine isprintaju i postave u svojoj stambenoj zgradi, na radnom mjestu, po kvartovskim kafićima, na javnim mjestima (knjižnice, kazališta, muzeji, galerije, kina, klubovi, akademije, škole, instituti, domovi zdravlja, mjesne zajednice, itd.) te podijele na svojim mrežnim stranicama, blogovima i društvenim mrežama.

Zidne novine moguće je preuzeti OVDJE.

{slika}

{slika}