Uncategorized

Trnjanski kresovi 2018.

Dodjela nagrada EN FACE ::: ANFAS

Dodjela nagrada EN FACE ::: ANFAS

Facebook događaja

Inicijativni odbor građanki i građana Dalmacije ustanovio je 2017. godine nagradu EN FACE ::: ANFAS s ciljem afirmiranja i promoviranja djelovanja onih pojedinaca i pojedinki koji/e su nas zadužili/e i inspirirali/e na otpor društveno retrogradnim pojavama i konceptima. 

Ove će godine na Trnjanskim kresovima, u subotu, 05. svibnja od 19:00 do 19:30 sati, narod Dalmacije nagrade uručiti i suborcima/injama iz prijateljskog Zagreba. Onima koji svojim djelovanjem izravno oponiranju historijskom revizionizmu te afirmiraju prakse i teorije koje uvažavaju, njeguju i promiču socijalnu, ekonomsku i svaku drugu osjetljivost te vode brigu o pravednosti kao dobrobiti te o skladnom razvoju sviju i čitave zajednice.

Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije: ‘Izvorna inspiracija’, onima čije je društveno djelovanje u bilo kojem polju već značajno obilježilo i inspiriralo generacije te ‘Novo nadahnuće’, onim pojedinkama i pojedincima koji su u 2017. godini svojim djelom i angažmanom pridonijeli afirmaciji civilizacijskih, antifašističkih i humanističkih vrijednosti. 

Dodjela nagrade EN FACE / ANFAS  podržana je sredstvima EU u okviru projekta “Održivost humanističkih vrijednosti demokratskih načela = Održivost Europske unije”.