Uncategorized

radionice Fade IN-a

Edukacijski program VIDEOAKTIV

Edukacijski program VIDEOAKTIV

Fade In poziva sve zainteresirane da se prijave na Videoaktiv, edukativni program iz osnova socijalno angažiranog dokumentarnog filma i videa, koji će se održati u Zagrebu u razdoblju od 19. listopada do 20. prosinca 2014.

Program će se sastojati od pet radionica koje će se održati u terminima (19. listopada, 26.listopada, 2.studenog (prema dogovoru), 9.studenog i 16.studenog 2014. (od 11 do 17 sati) te grupne produkcije tri video rada (reportaže ili kratka dokumentarna filma) u razdoblju od 23.studenog do 20. prosinca 2014. (termini po naknadnom dogovoru). Kroz program će se polaznici upoznati s osnovama dokumentarnih formi, filmske naracije, snimanja slike i zvuka te montaže.

Fokus programa teme su tolerancije, predrasuda i nasilja s ciljem poticanja mladih ljudi na aktivno djelovanje u smjeru prevencije nasilja, ali i na korištenje audiovizualnog medija općenito u svrhu kreativnog komuniciranja fenomena i problema iz vlastite okoline, zagovaranje određenih tema te aktivno i odgovorno građanstvo.

Prijaviti se mogu svi/e zainteresirani/e u dobi od 19 do 29 godina. Program prima do 10 polaznika i polaznica, a sudjelovanje je besplatno.

Prijava treba sadržavati:

– kontakt podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresu, broj telefona, e-mail adresu)

– motivacijsko pismo s kratkim obrazloženjem interesa za sudjelovanje u programu te opisom predznanja i/ili dosadašnjeg iskustva (snimanja, montaže, režije…),

– prijedlog teme/priče (opcionalno).

Prijave se primaju do 14.listopada 2014. na e-mail adresu zeljka.kovacevic@fadein.hr. Dodatne informacije možete dobiti putem navedene e-mail adrese ili broja mobitela 091 3233 002, a svi/e prijavljeni/e će o rezultatima selekcije biti obaviješteni 16. listopada 2014.

Edukativni program provodi se uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Ministarstva kulture RH.