Uncategorized

Različitost: slobodna tema

FEKP: Natječaj za kratku priču

FEKP: Natječaj za kratku priču

Pixabay

Festival europske kratke priče će se održati u Zagrebu i Rijeci od 28. svibnja do 2. lipnja 2017. godine, a ovogodišnja tema natječaja je Različitost: slobodna tema.

“Šesnaesto izdanje Festivala europske kratke priče portret je Europe danas, ali i priča o onome što je oduvijek bila: luka – prostor susreta i razmjene, točka polaska i povratka, mjesto doskoka, žarište različitosti – jasno vidljivih ili skrivenih u svakom od nas.

Neodvojiva od naše teme su i pitanja i dvojbe: koliko je ta luka sigurna, što je sve danas okružuje i ugrožava, kako se mijenja, i kako se mi mijenjamo s njom?

Kako smo naveli u naslovu natječaja, tema je slobodna, dakle žiri će uzeti u obzir širok spektar interpretacije i slobodu izričaja autorā. Želimo vam uspješno pisanje”, navode na svojim stranicama.

Propozicije natječaja:

• na natječaj se mogu prijaviti autori/ce koji/e pišu na BHS-u (jezicima regije)
• prihvaćaju se samo prethodno neobjavljene priče
• priče duljinom ne smiju prelaziti 10.000 znakova s razmacima
• priče trebaju biti napisane na računalu i spremljene u formatu .doc ili .docx (Times New Roman, veličina slova 12 točaka, prored 1,5)
• priče se šalju isključivo na mail contest@europeanshortstory.org
• drugačije poslani radovi neće biti uzeti na razmatranje
• natječaj je javan

Nadalje navode:

Natječaj je otvoren od 25. travnja do 16. svibnja u 23:59. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće se uzeti na razmatranje.

Deset priča koje su ušle u finale objavit ćemo 28. svibnja na festivalskoj stranici, a tri priče koje osvajaju nagrade objavljujemo na večernjem čitanju 30. svibnja u Teatru &TD. Pobjednička priča čitat će se na zatvaranju ovogodišnjeg festivala.

Žiri čine pisci, urednici, novinari i književni kritičari: Korana Serdarević, Vladimir Arsenić, Stjepan Balent (predsjednik žirija), Sven Popović i Ivan Jozić.

Kao i svake godine, autori tri najbolje ocjenjene priče osvojit će odlazak u rezidencije za pisce. Rezidencije (destinacije i ostale detalje) ćemo objaviti do kraja travnja.