Uncategorized

Tko se boji prihvaćanja još

Homo, fešta! – LGBT festival u Poreču

Homo, fešta! – LGBT festival u Poreču

Homo, fešta!

Homo, fešta!* festival je LGBT kulture koji će se održati u Poreču od 23. do 25. kolovoza. Lajtmotiv ovogodišnjeg festivala je važnost edukacije, vidljivosti i aktivizma u prihvaćanju LGBT osoba kao ravnopravnih članova/ica društva. Danas u Hrvatskoj svjedočimo sve većoj retradicionalizaciji, porastu fašizma i govora mržnje. Stoga “Homo, fešta!” ne znači samo prostor za poboljšanje po živote LGBT osoba, već je i svojevrstan otpor diskriminaciji, netoleranciji i netrpeljivosti u društvu.   

{slika}

Odgajamo li mlade za poštivanje ljudskih prava, znamo li kritički promišljati, mijenja li aktivizam klimu u društvu te što nas je povijest naučila neke su od tema o kojima će na festivalu raspravljati mnogi/e stručnjaci/kinje, aktivisti/kinje i umjetnici/ice.

{slika}

Posjetitelji/ice će imati priliku pogledati izložbu LGBT parova; moći će pogledati filmove o gay srednjoškolcu, trans ženama u Hrvatskoj, potrebi za ljubavi i prihvaćanjem te o povijesti LGBT pokreta u Hrvatskoj; moći će čuti o važnosti edukacije mladih, o slikovnici “Moja dugina obitelj”, o aktivizmu u manjim gradovima, povijesti seksualnosti u Istri te o lezbijskoj književnosti; moći će prisustvovati radionicama za LGBTIQ aktiviste/kinje te Kino učionici – Lezbaonici; zaigrat će kartašku igru “Strašne žene”; zabavit će se na plesnoj predstavi, stand up showu i drag showu te zaplesati uz DJane set.

{slika}

Detaljan opis programa dostupan je OVDJE

Festival je otvoren i besplatan za sve posjetitelje/ice željne dobre zabave i novog sadržaja.