Uncategorized

centar za građansku hrabrost

Prijave za humanističku radionicu za djecu

Prijave za humanističku radionicu za djecu

Centar za građansku hrabrost i u 2017./2018. školskoj godini nudi humanističku edukaciju za djecu osnovnoškolske dobi kao godišnji program u kojem će djeca kroz niz predavačkih i interaktivnih aktivnosti moći učiti o temama kao što su humanizam, feminizam, ljudska prava, umjetnost i građanska hrabrost.

Ovogodišnji program humanističke radionice se sastoji od 15 susreta, koja će se održati jednom ili dva puta mjesečno, subotom, u razdoblju od listopada 2017. do lipnja 2018., s početkom u 11 sati.

Ove godine nudimo dva programa – osnovni program za djecu koja su mlađe dobi (do 10 godina) i/li koja će prvi put pohađati našu radionicu, te napredni program za naše dugogodišnje starije polaznike.

a)    osnovna skupina

       (djeca od 8 do 10 godina i novi polaznici)

b)    napredna skupina

       (djeca od 10 do 14 godina i dugogodišnji polaznici).

Kako smo tijekom proteklih godina uočili potrebu dugogodišnjih polaznika da se uhvate u koštac s izazovnijim temama, od ove smo godine osmislili njihova predavanja sa što više nastavnih filmova određene problematike koju ćemo obraditi tijekom sata (npr. Izbor zanimanja za žene).

Radionice se održavaju u Centru za ženske studije u trajanju od dva sata (za osnovnu skupinu) i jedan sat (za napredniju skupinu). Vrijeme radionica se ponekad može produžiti i do 3 sata ovisno o sadržaju pojedine radionice budući da je ponekad planirana i terenska nastava odnosno posjet muzejima, umjetničkim događanjima i slično.

U sklopu svake radionice predviđeni su trenuci odmora na kojima će se djeca moći osvježiti vodom, čajem, prirodnim sokovima, svježim sezonskim voćem ili čokoladnim muffinima. Grickalice i gazirana pića ne nudimo.

Djeca će na radionicama dobiti sve potrebne edukativne materijale.

Cijena radionica iznosi 50 kuna po dolasku. Godišnja pretplata je 600 kn (moguće su uplate u ratama). Ako odlučite upisati dijete na svih 15 radionica, mjesto u grupi mu je osigurano tijekom cijele školske godine. Dijete možete upisati i samo na pojedine radionice.

Prijavnicu potražite OVDJE

djecu osnovnoškolske dobi kao godišnji program u kojem će djeca kroz niz predavačkih i interaktivnih aktivnosti moći učiti o temama kao što su humanizam, feminizam, ljudska prava, umjetnost i građanska hrabrost.