Uncategorized

dokumentarni film u splitu

Protuudar na pravo na pobačaj u Europi

Protuudar na pravo na pobačaj u Europi

Udruga Domine i Zlatna vrata pozivaju vas na projekciju filma “Protuudar na pravo na pobačaj u Europi”, koja će se održati u četvrtak, 17. svibnja u 16 sati u Centru za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata u Splitu

Ovaj dokumentarni film prvi je razotkrio tajni dokument europskog fundamentalističkog pokreta “Povratak naravnog poretka: agenda za Europu” čiji akteri djeluju i u Republici Hrvatskoj. Film detaljno opisuje na koji način se ultra-konzervativne organizacije mobiliziraju i tajno financiraju od strane tajkuna i oligarha kako bi ograničavale ljudska prava u Europi i urušavale liberalne demokratske poretke. S obzirom na to da svakodnevno u vlastitoj okolini svjedočimo otvorenim napadima na seksualna i reproduktivna prava žena kao i prava svih manjinskih skupina, te zagovaranje tzv. “povratka na naravni poredak”, film je više nego aktualan za našu publiku.

Film će biti u petak prikazan na Subversive film festivalu u Zagrebu, u sklopu teme “Tko (sve) stoji iza Hoda za život?” a u Splitu ga možete pogledati u četvrtak u 16 sati. 

“Protuudar na pravo na pobačaj u Europi”
Režija i scenarij: A. Jousset i A. Rawlins-Gaston, produkcija: ARTE 2018, 50″