Uncategorized

Homo, fešta!

Prvi LGBT summer festival u Istri!

Prvi LGBT summer festival u Istri!

Facebook eventa

Centar za građanske inicijative Poreč u grad donosi prvi LGBT festival u Istri! Između 26. i 28. kolovoza možete biti dio festivala pod nazivom “Homo, fešta”.

“Samim nazivom festivala, ukombinirale smo istrijanski štih s LGBT pričom te nam je cilj u neformalnom i zafrkantskom tonu kreirati prostor za LGBT osobe, koji kao takav u Istri ne postoji, potaknuti LGBT osobe da postanu vidljivije u društvu te pozvati širu javnost da se uključi i podrži.”, poručuju organizatori/ice.

Također, pozivaju da prijeđete preko predrasuda tako da budete dio festivala koji je namijenjen svima koji se žele dobro zabaviti te su im njihova “četiri zida” premala da bi uživali u zabavi s dragim osobama.

U kolovozu vas u Poreču očekuju partiji, lezbijski piknik – Licknik, Lez’boat party na brodu, gay speed dating, izložbe, koncerti i dobri filmovi!

“Važno je osvještavati građane i građanke o potrebi prihvaćanja LGBT osoba kao ravnopravnih članova/ica društva, kao i jačanja LGBT osoba da slobodno i bez straha hodaju ulicama našeg grada, županije, države. Kako Istra (pa time i Poreč), što radi svog turističkog identiteta koji doprinosi prihvaćanju različitosti, što radi liberalno orijentirane vlasti u županiji, slovi za naprednu i otvorenu županiju, smatramo da je vrijedno i korisno u Istri, odnosno u Poreču, raditi na promjeni svijesti građana/ki i jačanju LGBT osoba za slobodno, otvoreno i sigurno sudjelovanje u društvu, suradnjom javnog, privatnog i civilnog sektora.” , dodaju organizatori/ice.

Na Feštu su pozvane sve LGBT osobe, kao i svi njihovi prijatelji/ice te svi koji žele dati podršku festivalu.