Uncategorized

15. lipanj; 17:00 sati

Split Pride 2019.

Split Pride 2019.

Facebook događaja

Ovogodišnji Split Pride će se održati u subotu, 15. lipnja u Gradskom parku Đardin. Povorka počinje u 17:00 sati kad će vas s queer hitovima, sve do šetnje ponosa, zagrijavati DJ Coka – osnivatelj kazališne sekcije K.U.U. uzgon te jedan od organizatora kulturnih programa unutar Doma mladih. Kroz samu povorku vodit će vas Klapa Klapa bubnjari koji svaki prosvjed pretvore u rasplesanu povorku svojim snažnim ritmovima Sambe, Funk-a i Afrobeat-a.

Osim što uveličavaju povorke, Klapa Klapa priprema, organizira i izvodi priredbe, koncerte i ulično kazalište, a pružaju i edukativne programe kao što su tečajevi, radionice i seminari.

Osim njih tu je i Vogue kojeg vodi Boris Vrdoljak, a radionicama istog i vježbanju koreografije se možete pridružiti u četvrtak i petak. Radionica je besplatna, predznanje nije potrebno. 

Nakon povorke očekuje vas trosatni glazbeni program ispunjen Boogie, Disco i House egzotikom za koji su zaslužni Radio Esplendor DJs. 

Povorci će se pridružiti i splitski kolektiv Food Not Bombs (Hrana, ne oružje) iz udruge Aktivist, kako bi potaknuli zajednicu na solidarnost. A kako bi povorka bila veća, ljepša i šarenija – danas od 18:00 sati možete se pridružiti organizatorima/icama na radionici transparenata u LGBT centru Split. Svi materijali su dostupni, potrebno je donijeti samo malo mašte. 

Ostale novosti pratite na događaju.