Uncategorized

promocija trećeg albuma

Večeras svi/e na ples: Sve je ovo igra!

Večeras svi/e na ples: Sve je ovo igra!

U četvrtak, 17. listopada, bend “U pol’ 9 kod Sabe” predstaviti će u Velikom pogonu Tvornice kulture svoj treći album “Sve je ovo igra” u izdanju Aquarius recordsa.

Koncert je dio promotivne regionalne turneje “Bar me isprobaj” (nazvane prema njihovom posljednjem singlu) kojom bend, uz promociju novog albuma, obilježava i 10 godina sviranja.
Osim pjesama sa novog albuma, bend će izvesti svoje najveće hitove, a na pozornici će im se pridružiti i gošće iznenađenja!

Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u sustavu Entrio po cijeni od 50kn, dok će na dan koncerta cijena ulaznice iznositi 80kn. (entrio.hr)

Novi album sniman je u suradnji s dva producenta: Konradom Mulvajem i Marinom Hraščancem. Sabe na ovom albumu imaju novi sound – pomiču granice zvuka koji smo navikli od njih čuti. Osim devet autorskih pjesama, na albumu se nalaze i dvije obrade: “Bicikl” Nine Romić i “Propadamo” Ante Perkovića koju su producirali Jura Ferina i Pavle Miholjević.

“U pol’ 9 kod Sabe” sviraju od 2009. godine. U eteru su se prvi puta pojavljuju 2012. sa singlom “Prihvaćam sve” koji je osam tjedana za redom bio na prvome mjestu top liste u emisiji Cener (Radio 101). Prvi album (Prihvaćam sve, 2014.) objavili su u vlastitoj nakladi.
Godinu kasnije (2015.) ostvarili su zapažen nastup na festivalu “Karlovačko RockOff” s pjesmom “Starimo” koja je ubrzo osvojila radijski eter (Domaćica godine na zagrebačkom radiju Yammat ; hit godine na Ceneru Radija 101). Iste godine potpisuju ugovor s izdavačkom kućom Aquarius Records, za koju su objavili drugi album (Stoj na glavi, 2017.)

Na idućem RockOff festivalu (2016.) dobili su priznanje Hrvatske glazbene unije za najbolju koncertnu izvedbu za pjesmu “Moram”. Na RockOff-u ih je zapazila i Remi (Elemental), a rezultat njihove suradnje je singl “Ja sam netko drugi” (2018.) koji će se naći na novom albumu.

“U pol’ 9 kod Sabe” su: Ana Opalić (klavijature), Martina Zvonić (vokal), Marko Lucijan Hraščanec (el. gitara, saksofon), Helena Ernoić (bas gitara), Zrinka Kolarić (bubnjevi).