Uncategorized

mladi na tržištu jada

‘Za rad spremne’ provode istraživanje! Uključite se!

‘Za rad spremne’ provode istraživanje! Uključite se!

Uslijed zabrinjavajućih podataka o iznimno visokoj nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj, inicijativa Za rad spremne provodi istraživanje Mladi na tržištu rada.

Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje – CESI, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Krapina i Mrežom udruga Zagor, provodi istraživanje u sklopu projekta Za rad spremne.

Svrha je istraživanja dobiti prijeko potrebne podatke o položaju i perspektivi mladih ljudi na tržištu rada, s obzirom na to da nezaposlenost istih iznosi visokih 49 posto, dok nedostatak relevantnih i transparentnih podataka umanjuje mogućnost provedbe adekvatnih mjera za zapošljavanje mladih. Cilj je istraživanja dobivene rezultate pretočiti u smjernice za donošenje novih poticajnih mjera za zapošljavanje kojima će se dugoročno dokinuti tendencija rasta nezaposlenosti mladih. 

Većina dosadašnjih mjera usmjerena je na visokoobrazovane ljude, čime se u potpunosti zanemaruju potrebe niskoobrazovanih osoba, kojima najviše prijeti trajna nezaposlenost. Autori istraživanja žele doprinijeti razumijevanju trenutne situacije po pitanju mladih i njihovih poslovnih mogućnosti.

Anketa je u potpunosti anonimna, a odnosi se na sve osobe između 18 i 30 godine koje su završile neki oblik školovanja odnosno nalaze se na tržištu rada. Anketu možete ispuniti na sljedećoj poveznici.