Uncategorized

od 25. studenog do 10. prosinca

Zajedno prema društvu slobodnom od nasilja nad ženama

Zajedno prema društvu slobodnom od nasilja nad ženama

Zajedno prema društvu slobodnom od nasilja nad ženama – obojimo svijet” – kampanja je Udruge Domine u sklopu međunarodne kampanje “16 dana aktivizma”, u trajanju od 25. studenog (Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama) do 10. prosinca (Međunarodni dan ljudskih prava). Cilj kampanje je prikupljanje sredstava za održivi rad našeg Savjetovališta za žene žrtve nasilja i žrtve obiteljskog nasilja, koje je ujedno jedino takvo savjetovalište na području od Dubrovnika do Rijeke. Osim toga, ovo je prilika za mobilizaciju zajedničkih snaga za prevenciju i borbu protiv nasilja nad ženama.

U 2016. kampanja Ujedinjenih naroda (UNiTE), kojoj se ovim putem i mi pridružujemo, prepoznaje više nego očitu potrebu za održivim financiranjem usmjerenim ka borbi protiv nasilja nad ženama i djevojčicama, što je i jedan od globalnih ciljeva održivog razvoja (Agenda 2030 for Sustainable Development). U tu svrhu UN je kreirao globalnu kampanju #OrangetheWorld, putem koje se pokušava upozoriti na problem nasilja na ženama i prikupiti sredstva kako bi se tom problemu moglo stati na kraj. Programi, zakoni i konvencije, pa tako i cilj održivog razvoja puno obećavaju, ali potrebno je i da su adekvatno financirani kako bi se ostvarile značajne promjene.

Pridružite nam se!

Zanima vas kako radi Savjetovalište ili kako nam se možete pridružiti? Posjetite nas od petka 25. studenog do subote 10. prosinca u vremenu od 10,00 do 12,30 na Danima otvorenih vrata Savjetovališta!
Podržite našu akciju svojim videom, slikama i/ili porukama, a mi ćemo ih objaviti na našoj Facebook stranici! Zajedno obojimo svijet!
#obojisvijet #16danaaktivizma #orangetheworld #16daysofactivism

Donirajte rad našeg savjetovališta direktno uplatom na IBAN: HR1223600001101679303.
Ili podržite našu crowdfunding kampanju na: https://www.generosity.com/community-fundraising/napravi-korak-prema-drustvu-slobodnom-od-nasilja