Uncategorized

i rodna ravnopravnost u organizacijama civilnog društva

Zapošljavanje i radna prava mladih

Zapošljavanje i radna prava mladih

Tribina Zapošljavanje i radna prava mladih te rodna ravnopravnost u organizacijama civilnog društva održava se u subotu, 30. svibnja, u 12.30 sati u sklopu Sajma udruga na terasi Gradske kavane Pregrada, Trg Gospe Kunogorske 3. 

Na tribini će sudjelovati predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina, Mirjana Jurman, koordinatorica Mreže udruga Zagor Ivana Radanović te članica inicijative Za rad spremne koja će predstaviti istraživanje Mladi na tržištu rada, Irena Velimirović.

Projekt  Za rad spremne, u sklopu kojeg se tribina odvija, provodi se od studenoga 2014. godine do studenoga ove godine na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije u organizaciji CESI – Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Krapina te Mreže udruga Zagor, a financijski ga podržava Ministarstvo socijalne politike i mladih. Cilj projekta je kroz set aktivnosti doprinijeti podizanju kvalitete života mladih (provedbom edukativnih programa te radom s NEET mladim) i senzibiliziranju lokalne zajednice. Navedenu tribinu suorganiziraju Savjet mladih KZŽ i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova KZŽ.

U razdoblju od 18. siječnja do 8. veljače ove godine inicijativa Za rad spremne, koja djeluje unutar CESI, provela je istraživanje Mladi na tržištu rada. Ciljana populacija istraživanja bile su sve osobe između 18 i 30 godine koje su završile neki oblik školovanja te se nalaze na tržištu rada. Istraživanje je provedeno putem online upitnika u kojemu je sudjelovalo ukupno 2947 osoba iz svih županija Republike Hrvatske. Istraživačko izvješće možete pronaći OVDJE!

U sklopu tribine namjeravamo predstaviti rezultate istraživanja te razgovarati o zabrinjavajućim tendencijama vezanima uz nezaposlenost mladih u Hrvatskoj.