Uncategorized

Femme Sound

Žene nastupaju

Žene nastupaju

S obzirom na to da je u javnosti sveprisutan imidž mainstream izvođačica  i njihovih problema i skandala, Femme Sound festival otkriva drugu stranu ženske glazbene priče; s naglaskom na dobru glazbu, nastupaju talentirane izvođačice kako bi svojim nastupom pokazale kvalitetan ženski glazbeni izričaj i pokazale nešto bolje i drugačije.

Festival traje dva dana – 2. i 3. lipnja 2014. –  i u njemu će se izmiješati najrazličitiji glazbeni žanrovi.

Kao uvertira u festival, u Grey Room-u u Medici nastupit će Nina Orak koja će pjevati i svirati svoje pjesme, iza koje slijedi novopečeni eksperimentalni bend “Vandalizam”  koje će svojim debitantskim nastupom pokazati nešto novo i zanimljivo, a istu ulogu kasnije će imati i video spotovi koji obuhvaćaju poznate i manje poznate video spotove ženskih ikona izvan mainstream produkcije. Od šarenih do manje šarenih, crno-bijelih, psihodeličnih do queer i neobičnih; svi vas pozivaju na ples i nastavak dobrog druženja nakon nastupa Nine Orak i benda “Vandalizam”.

 Dok je prvi dan više posvećen vizualnom predstavljanju, drugi je dan elektronske glazbe smješten u Funk Club-u u kojem će nastupiti ženske DJ snage: Ilona, Lucija i Nevena i napraviti atmosferu za dancefloor.

Pozvani/e su svi obožavatelji/ce dobre glazbe i dobrih provoda, da dođu podržati ovaj maleni festival s velikim srcem.