Vijesti

06.11.2009. 12:39:07

I treća kandidatkinja na vidiku?

Zelena lista podržava kandidaturu Alke Vuice za predsjednicu Republike Hrvatske


Zelena lista podržati će kandidaturu Alke Vuice za predsjednicu Republike Hrvatske. Razlozi za donošenje ovakve odluke su prije svega u tome što smatraju da je Alka Vuica jedina osoba koja je kroz svoje dosadašnje istupe isticala tzv. zelene teme, odnosno, da bi se kao predsjednica Republike Hrvatske zalagala za zaštitu okoliša, što između ostalog podrazumijeva i zalaganje da se Hrvatska proglasi tzv. ekološkom državom.

Razlozi za podršku Alki Vuici, prema mišljenju članova Zelene liste, leže i u činjenici da se većina pripadnika političke elite koji su istakli svoje kandidature nije dokazala na način koji bi bio dovoljan da obnašaju dužnost predsjednika Republike. Naime, činjenica da trenutno najviše promovirani kandidati dolaze iz političkih grupacija koje nisu našle odgovore na ključna razvojna pitanja Republike Hrvatske. To upućuje da će se sa izborom jednim od njih nastaviti "kontinuitet" dosadašnjih gospodarskih i političkih neuspjeha za koje uglavnom nitko ne odgovara.

Iako Alka Vuica ne dolazi kao predstavnik aktualnih političkih grupacija ona može sasvim ravnopravno konkurirati za mjesto predsjednice države, i tu bi funkciju, vjerujemo obavljala, bolje nego neki koji su to do sada činili, mišljenja su u Zelenoj listi.

Zelena lista je zato ponudila Alki Vuici svoju podršku koju je ona prihvatila, pa će se formirati zajednički izborni stožer čiji će posao započeti organizacijom prikupljanja potpisa podrške za predsjedničku kandidaturu Alke Vuice. U taj posao uključit će se članovi i volonteri Zelene liste, kao i prijatelji Alke Vuice.

Tagovi: alka vuica, ekologija, predsjednički izbori, zelena lista

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (4)

Stari komentari

jk fan klub:
jezus marija, kad je to alka vuica kroz svoje "dosadasnje istupe isticala tzv zelene teme" ili je u bit u ovome "tzv":) ko zna mozda sam nesto propustila u njenom dosadasnjem djelovanju?
whatever, smatram da je zelena lista otisla na kvasinu:)
06.11.2009. 15:55
tajuska:
al super mi je clnak u vecernjem gdje pise da alka i dalje misli nositi krzno, no staro. a vlasta toth kaze da kaj da kad su te zivotinje vec ubijene steta da krzno propadne. daklem, fakat svasta...
06.11.2009. 19:28
darko:
Još 2003 Alka je jedina besplatno nastupala za Zelenu koaliciju ZEKO, u više izjava je govorila o zaštiti prirode i resursa, zalagala se za ekološku poljoprivredu i tražila da se Hrvatska proglasi ekološkom zemljom...
07.11.2009. 07:48
jk fan klub:
aha,onda dobro:)
pardoniram!
07.11.2009. 18:37

Stup srama

Iz drugih medija

AEM