Vijesti

20.03.2020. 14:57:15 - Libela (KUD Nikud)

Apel za nezavisnu kulturu

'KUD Nikud' - umjetnička djela u kućnoj radinosti

Domaći_e kulturni_e radnici_e, okupljeni_e oko Apela za nezavisnu kulturnu scenu, idućih 30 dana odlučili_e su provesti radeći ono što najbolje znaju i pritom svojim sugrađanima_kama pokušati olakšati boravak u (samo)izolaciji. Pokrenuli_e su projekt Kulturnoumjetničko društvo Nikud i zadali_e si izazov da kreativno intepretiraju umjetnička djela – u kućnoj radinosti. Otvorili_e su pritom i novi YouTube kanal, KUD Nikud, na kojem će svaki dan objavljivati originalan sadržaj hrvatskih umjetnika_ca svih disciplina. Kanal će donositi i materijale domaćih autora_ica i izvođača_ica koji su nastali za neke druge prilike, ali su prošli 'ispod radara' javnosti.

Prvi video objavljen je jučer, 19. ožujka, a snimila ga je književnica Ivana Bodrožić – autorica nagrađivanog romana "Hotel Zagorje", koji je nedavno doživio i kazališnu adaptaciju – zajedno s kćeri Klarom. Riječ je intepretaciji njezine slikovnice "Klara Čudastvara", prigodne i lijepe priče za cijelu obitelj o sedmogodišnjoj Klari, koja sama s bakom na rubu šume, bez ijednog djeteta u blizini za igranje, provodi dva mjeseca ljetnih praznika. Video je na YT kanalu trajno dostupan.

Prva programska linija kanala namijenjena je djeci i svakodnevno će u 19:15 nuditi nove priče, brojalice, pjesme za djecu u interpretaciji domaćih autora i autorica te izvođača i izvođačica. Slijedit će i dramske igre za djecu, uspavanke i kvizovi, a potom i program za odraslu publiku: izvedbe uživo suvremenih hrvatskih dramskih tekstova, poezije i naravno – glazbe.

Inače, kumovi su KUD-a Nikud Jakov Vilović i kreativna agencija Utorak, koji su osim za zvučno ime zaslužni i za vizualni identitet kanala.

"U umjetnosti u doba korone uživajte odgovorno. Poštujte upute struke i Stožera držeći propisani razmak: pretplatite se na kanal i svake večeri uživajte u novim pričama – iz daljine!", poručuju iz KUD Nikud.

Tagovi: apel za nezavisnu kulturu, kud nikud, kulturni radnici i radnice, nezavisna kultura

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM