U fokusu

GERILSKA AKCIJA LETEĆIH MEDVJEDIĆA

Svaki medo je moj medo! Za tolerantniju i pametniju Hrvatsku!

Svaki medo je moj medo! Za tolerantniju i pametniju Hrvatsku!

Spletkarenje

U noći uoči prosvjeda Ovo nije moj medo skupina Spletkarenje popravila je plakate, koji su prošli vikend osvanuli diljem Hrvatske, natpisima Svaki medo je moj medo.

“Potaknuti aktualnim događanjima vezanima uz zdravstveni odgoj i najnoviji najavljeni prosvjed koji se održava danas na splitskoj Rivi, zagrebačkom Markovom trgu i ostalim hrvatskim gradovima odlučili su se popravljanjem upravo plakata koji najavljuje taj prosvjed u dva najveća hrvatska grada pokazati svoj stav prema odbijanju i neprihvaćanju različitosti. Propagiranje diskriminacije bilo kojeg oblika putem nečeg nevinog poput dječje igračke neprihvatljivo je, i kao takvog ga se mora i javno okarakterizirati“, priopćili su na svojim stranica.

{slika}

Djeca imaju pravo na izbor koji mogu ostvariti samo uvođenjem kvalitetnog zdravstvenog, a time i seksualnog, odgoja koji je oslobođen svih predrasuda i koji će djecu tretirati kao zdrave, svjesne i savjesne individualce.

“Žele li organizatori prosvjeda Ovo nije moj medo uistinu reći da djecu koja su drukčija treba već u školi neprihvatiti kao tog njihovog “problematičnog” medu-kentaura, čudovište odbaciti i izopćiti iz društva? U tome slučaju nam je zdravstveni odgoj novih generacija i briga o njihovoj općoj društvenoj pismenosti i zdravlju, čak i onom seksualnom, prijeko potreban”, istaknuli članovi i ćlanice skupine Spletkarenje.

Želimo tolerantniju, uključiviju i zdraviju Hrvatsku, onu koja zna da su sve različitosti pozitivne.  

{slika}