U fokusu

u obrani 'tradicionalne obitelji'

Europski obiteljaši u križarskom ratu

Europski obiteljaši u križarskom ratu

Nekoliko tisuća osoba u subotu popodne sudjelovalo je na rimskom skupu ‘za obranu tradicionalne obitelji’.  Skup je organizirala talijanska organizacije Manif pour tous Italia, sestrinska udruga iste inicijative koja je u francuskoj prosvjedovala protiv istospolnih brakova, piše Darko Vinketa za Queer.hr.

Prosvjedovali/e su protiv prijedloga Zakona o homofobiji oko kojeg se trenutno vodi rasprava u talijanskom parlamentu.

“Taj zakon utire put za ozakonjenje gej brakova i dozvolu posvajanja djece istospolnim parovima”, kazao je glasnogovornik talijanskoga Manif pour tousa, Philip Savarese.

Dodao je i kako prijedlog Zakona o homofobiji dovodi u pitanje dva ustavna načela: slobodu izražavanja i prirodnu obitelj.

Na rimskom trg Santi Apostoli nazočili su i neki talijanski političari i političarke, predstavnici Katoličke crkve i drugih religija te članovi i članice laičkih i katoličkih udruga.

Okupljeni prosvjednici i prosvjednice kazali su kako ‘nisu protiv nikoga, već da samo brane neupitno pravo djeteta da raste s ocem i majkom’.

Zakon o homofobiji uveo bi zločin iz mržnje prema LGBT osobama kao otegotnu okolnost prilikom izricanja kazne.

“Ako se predloženi zakon usvoji, onda je u opasnosti obitelj i samo društvo”, naglasili su prosvjednici i prosvjednice.

Skupu je nazočila i talijanska političarka Eugenia Roccella koja je istaknula kako homofobija nije žuran problem te kako su takvi zakoni u drugim zemljama ‘prouzročili društvene i gospodarske troškove’.

Manif pour tous najavila je nove prosvjede za 2. veljače u Parizu i Lyonu, a mobilizira građane i građanke i u Bruxellesu, Madridu i Rimu.