U fokusu

otvoreni su homoizbori

Glasuj za homofrenda i homofoba 2014. godine

Glasuj za homofrenda i homofoba 2014. godine

Zagreb Pride

Zagreb Pride raspisuje redovne godišnje Homoizbore za razdoblje od prošlogodišnje Povorke ponosa do danas.

Homoizborno povjerenstvo u sastavu članova i članica Organizacijskog odbora ovogodišnje Povorke ponosa izbrojalo je prijedloge za nominaciju među mnoštvom kandidatkinja i kandidata koji su predloženi na našim društvenim mrežama.

U izbornoj jedinici za Homofrenda godine, osobe koja je svojim javnim djelovanjem najviše doprinijela borbi za ravnopravnost LGBTIQ osoba u hrvatskom društvu, glasujte između šest kandidata i kandidatkinja za ovu ponosnu titulu. Posljedice pobjede doista mogu biti nesagledive i nepredvidive. Pobjednik ili pobjednica možda postane Homofrend desetljeća ili pak gost/gošća u trećem Dnevniku. Izborna predviđanja agencije CRO-Homoskop govore kako će se do samog finala voditi najneizvjesnija izborna utrka do sada.

U izbornoj jedinici za Homofoba godine, osobe koja je svojim javnim djelovanjem najviše doprinijela podjelama i  neravnopravnom položaju LGBTIQ osoba u hrvatskom društvu, glasajte između šest kandidata i kandidatkinja za ovu laskavu titulu jer pobjedniku ili pobjednicu ovi izbori možda budu posljednji izbori koje će više ikada dobiti. Pritom se, nažalost, ne računaju moguća  imenovanja u neki Saborski odbor.

U posebnoj izbornoj jedinici, onoj za titulu LGBTIQ osobu godine, kao što je poznato, vrijede drugačija pravila. Organizatorice i organizatori Povorke ponosa već su odabrali LGBTIQ osobu koja je svojim radom obilježila prošlogodišnje razdoblje. Svečana lenta u duginim bojama biti će joj uručena nakon proglašenja homoizbornih rezultata.

Na vama je da pročitate, razmislite i date svoj glas onima za koje smatrate da su svojim javnim radom najviše obilježili razdoblje od prošle Povorke ponosa. Nema sumnje da svatko od nominiranih zaslužuje pobjedu, no okrutna natjecateljska logika nalaže da to može ipak biti samo jedna osoba iz svake izborne jedinice.

Pravila su demokratska i jednostavna: glasate na glasačkom listiću u SVAKOJ izbornoj jedinici, a osoba s najviše glasova, pobjeđuje.

Proglašenje izbornog pobjednika ili pobjednice na ovogodišnjim Homoizborima temeljem najvećeg broja glasova u pojedinim izbornim jedinicama -za Homofrenda odnosno Homofoba godine – kao i  imenovanje LGBTIQ osobe godine održat će se na Zrinjevcu 14. lipnja, nakon XIII. Povorke ponosa LGBTIQ osoba i obitelji.

Opisi kandidata/kinja u izbornoj jedinici Homofrend godine.

Opisi kandidata/kinja u izbornoj jedinici Homofob godine.

Glasački listić.