Vijesti

25.08.2014. 16:39:01 - Index.hr/H-alter.org

Šibenik protiv klerofašizma

Prosvjed za Azimut: "Biskupe Ivas, večeras nema spavanja!"

(Foto: Facebook)

(Foto: Facebook)

"U ponedjeljak, 20 sati, svi na skale kod katedrale na mirni prosvjed. Obavezno ponesite lampione za mrtvu dušu šibenskog kulturnog ljeta. Pokažimo biskupu što su tolerancija i kultura". 

Ovom porukom Šibenčane i Šibenčanke se poziva na prosvjed u znak podrške klubu Azimut i njegovim vlasnicima nakon što se biskup Ante Ivas potužio na buku i pritom pridobio podršku lokalnih HDZ-ovih vlasti. Očekuje se veliki odaziv Šibenčana i Šibenčanki na večerašnji prosvjed, a najavljeno je i da će ih doći podržati i simpatizeri/ke iz Zadra i Splita, piše Index.hr.

Od 21 sat ispred Azimuta će se, unatoč biskupu Ivasu, igrati i popularni kviz, a odaziv bi ovaj put mogao biti rekordan. "Problem" Azimuta postao je bunt protiv ubojstva urbanog Šibenika i kulture. 

Ljetna pozornica kluba Azimut na travnjaku pod katedralom svetog Jakova pravo je osvježenje za noćni život Šibenika, s više od 50 događaja i koncerata koji su besplatni za brojne posjetitelje/ice i građane/ke tog grada. Sve je to organizirano bez lipe iz gradskog proračuna i bez sudjelovanja Turističke zajednice.

No, vlasnike Azimuta privela je u subotu šibenska policija i to svega dan nakon što je Crkva, uz pomoć Karamarka, intenzivirala napore da ukinu ljetnu pozornicu ispred kluba. Oko 3 sata ujutro u Azimutu se unatoč svim dozvolama za rad pojavilo petnaestak policajaca i tražilo od vlasnika da sve pogase i zatvore.

Biskup Ante Ivas požalio se da "ljudi od nesnosne buke ne mogu moliti u katedrali niti spavati" te pokrenuo inicijativu za gašenje ljetne pozornice. Inače, biskup živi na drugom kraju grada, u vili na hridi u starom dijelu Šibenika.

Tagovi: azimut, cenzura, crkva, glazba, građani, građanke, hrvatska, klerofašizam, kultura, prosvjed, šibenik, turizam, umjetnost

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM