U fokusu

Nastavak priče

Odbačene optužbe za ubojstvo protiv žene u Georgiji koja je pobacila

Odbačene optužbe za ubojstvo protiv žene u Georgiji koja je pobacila

Odvjetnik okruga Dougherty, Greg Edwards, objavio je da su optužbe za ubojstvo protiv Kenlisse Jones, o kojima smo izvještavale, koja je prekinula trudnoću pomoću abortivnih pilula, odbačene.

Jones je uhićena nakon poziva socijalnog radnika iz bolnice u koju je odvedena nakon što je uzela tablete. Socijalni je radnik izvijestio policiju da je Jones počela s trudovima nakon što je popila četiri abortivne pilule koje je naručila putem interneta. Nakon uhićenja, odvedena je u okružni zatvor i pritom optužena za ubojstvo i posjedovanje opasnih lijekova, te zadržana bez prava na jamčevinu.

Optužba za ubojstvo ove vrste nikada se ranije nije dogodila u Georgiji, u kojoj postoje zakoni koji štite žene od kaznenog progona za djela protiv nerođenih fetusa.

“Zahtjev za optužbu je odbačen nakon temeljitog istraživanja koje sam proveo sa svojim timom, na temelju kojeg je zaključeno da zakoni države Georgia nemaju dopuštenje za sudski progon Kenlisse Jones za navodne optužbe vezane uz završetak njene trudnoće”, izjavio je Edwards.

The National Advocates for Pregnant Women (NAPW) pozdravio je Edwardsovu odluku za odbacivanje optužbi i pozvao tužioce da odbace sve optužbe protiv Jones. NAWP navodi da Jones nije niti trebala biti uhićena.

Edwards je za lokalne vijesti izjavio da će Jonesin slučaj vjerojatno završiti na Velikoj poroti.