U fokusu

GONG podijelio formulare za raspuštanje sabora

Zastupnicima podjeljene ‘raspusnice’!

Zastupnicima podjeljene ‘raspusnice’!

Hina

Aktivisti i aktivistice GONG – a danas su ujutro, uoči saborske sjednice, zastupnicima i zastupnicama u Hrvatskom saboru podijelili “raspusnice”. Radi se o formularu kojim ih pozivaju na raspuštanje Sabora. 

Za “Trenutačno raspuštanje Sabora” zastupnici i zastupnice se na “raspusnici” mogu izjasniti tako da upišu svoje ime i prezime te zaokružiti jedan ili više ponuđenih odgovora. Ponuđeni razlozi za raspuštanje su: Vlast nije slast!, Institucije trebaju raditi svoj posao!, To je good good good za sve hrvatske građevine! ili pak, mogu sami/e upisati neki drugi razlog i obrazložiti ga. 

“Upućujem poziv svima da završe ovu ružnu priču i raspuste 8. saziv Sabora te iziđu na izbore, zbog hrvatskih građana na kojima je da donesu odluku o tome što će se u budućnosti događati s državom”, poručio je SDP-ov zastupnik Peđa Grbin. 

Raspusnicu su dosad potpisali predstavnici SDSS-a, Živog zida, Laburista, HNS-a i SDP-a, dok je HDZ-ov Darko Milinović poručio da ne bi imao ništa protiv izbora kad bi se nakon njih jasno znalo tko je pobjednik. Raspusnica je uručena i Željku Reineru, predsjedniku Sabora, koji nije htio komentirati prijedlog za samoraspuštanjem.

{slika}