Vijesti

05.12.2016. 23:31:15 - Libela

brošura samopomoći

Autanje u obitelji

Autanje u obitelji

Autanje u obitelji (Foto: Trans Aid)

Često se upravo u ovom periodu godine javljaju brojna pitanja povezana s autanjem i obitelji. Kome, kada, na koji način i što reći? Koje reakcije očekivati? Kada je pravi trenutak za autati se? Autati se uopće ili ne? Sve su ovo pitanja koja ovaj period za brojne LGBTIQ osobe čine izrazito stresnim.

Zbog toga je Trans Aid pripremio brošuru Autanje u obitelji, za koju kažu da je namijenjena za trans, inter i rodno varijantnim osobama, no sadržaj je u potpunosti primjenjiv i na druge identitete – on je napisan i za lezbijke, gejeve, biseksualne i queer osobe.

"Nadolazeći blagdani vrijeme je koje nastojimo provesti s ljudima koji su nam bliski. Neki/e ih provode s prijateljima, neki/e s partnerima_icama, a neki/e od nas koriste ovu priliku za posjetiti obitelji. Kako bismo što spremnije, temeljitije i susretljivije odgovorili/e na brojna pitanja o autanju u obitelji, odličili/e smo izraditi brošuru samopomoći za koju se nadamo da će pomoći pri traženju odgovora na najčešća pitanja, ali i pronalaženju podrške te savjeta za autanje", istaknuli/e su iz Trans Aida.

Kroz program TRANSavjetovanja udruga Trans Aid pruža psihološku podršku i savjetovanje trans, inter, rodno varijantnim te LGBQ osobama.

"U zadnje vrijeme pratimo porast online upita, ali i na individualnom i grupnom savjetovanju porast otvaranja tema povezanih upravo za autanjem u obitelji. Osobe u potrazi za psihološkom podrškom mogu nam se javiti e-mailom na transavjetovanje@transaid.hr ili nas potražiti na Facebook stranicama OVDJE i OVDJE.

Priručnik preuzmite OVDJE.

Tagovi: autanje, autanje u obitelji, broŠura, grupa podrške, podrška, pomoć, priručnik, savjet, trans aid, trans osoba

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM