U fokusu

akcija povodom Međunarodnog dana vidljivosti transrodnih osoba

K.U.T.I.A. – Trans, inter i rodno varijantne osobe su bile ovdje

K.U.T.I.A. – Trans, inter i rodno varijantne osobe su bile ovdje

Kulturno Umjetnička Trans Inter Akcija – K.U.T.I.A.  povodom Međunarodnog dana vidljivosti transrodnih osoba (31. ožujka) gradove u Hrvatskoj i regiji podsjetila je da su trans, inter i rodno varijantne osobe građani_ke koji_e žive, rade, studiraju, koriste javne prostore u tim gradovima, baš kao i sve druge osobe.

{slika}

Naljepnice s porukama: ‘Transrodna osoba je bila ovdje’, ‘Interspolna osoba je bila ovdje’, i ‘Rodno varijantna osoba je bila ovdje’ postavljene su na javnim mjestima u Zagrebu, Rijeci, Sarajevu, Podgorici, Čapljini.

{slika}

Kako bi se povećala vidljivost i osvijestilo građanstvo, aktivisti_kinje ovom akcijom poručuju da su trans, inter i rodno varijantne osobe bile te da će i dalje biti prisutne na trgovima, na autobusnim stanicama, u tramvajima, u parkovima, u kafićima, u javnim toaletima i ostalim mjestima u gradovima.

Međunarodni dan vidljivosti transrodnih osoba obilježava se od 2009. godine diljem svijeta s ciljem slavljenja transrodnih osoba i podizanja svijesti o diskriminaciji s kojom se suočavaju transrodne osobe.

Sve fotografije možete pronaći na web stranici K.U.T.I.A.-e, a video iz Zagreba dostupan je na YouTube kanalu.