Članci s tagom: stereotipi

 • Operimo jezike od seksizma!

  Operimo jezike od seksizma!

  U naslovima kojekakvih mainstream medija uredno se pojavljujemo kao 'žena konzul' ili, još jednostavnije, 'konzul', kao da je vrhovna blasfemija dodati taj jedan (...)

 • Pet razloga zašto ne govorim 'budi muško'

  Pet razloga zašto ne govorim 'budi muško'

  Studenti/ce na Sveučilištu Duke organizirali/e su kampanju kako bi ilustrirali moć jezika i nazvali je You don't say (Nemoj (mi) reći).

 • Ne želim djecu - i to je sasvim u redu

  Ne želim djecu - i to je sasvim u redu

  "To će se promijeniti", čula sam tijekom godina. Prije tjedan dana majčina prijateljica izgovorila je upravo ove riječi kad je odnekud izniknula ova tema i kad sam joj (...)

 • Disneyeve princeze - od najmanje do najveće feministkinje

  Disneyeve princeze - od najmanje do najveće feministkinje

  Upravo sam pogledala Meridu hrabru koja me potakla na razmišljanje o tradiciji Disneyevih princeza. Merida je Pixarov film, a njegova glavna junakinja, Merida, (...)

 • Disney i dječaci

  Disney i dječaci

  Kada kao odrasle osobe pričamo o Disneyjevim filmovima, razgovor se najčešće koncentrira na utjecaj koji ti filmovi imaju na mlade žene – i to ne bez razloga.

 • Globalni feminizam i bjelački kompleks spasitelja

  Globalni feminizam i bjelački kompleks spasitelja

  Čini se da je ovih dana svima na pameti isto pitanje: "Što je zapravo feminizam?" Blogeri/ce se prepiru oko toga znači li feminizam da žene danas mogu 'imati sve'.

 • Žene u novinarstvu

  Žene u novinarstvu

  Povodom mjeseca tradicionalnog obilježavanja i traženja ravnopravnosti žena u društvu, u Novinarskom domu u Zagrebu održana je tribina 'Žene u novinarstvu' .

 • Devet zabluda o feminizmu

  Devet zabluda o feminizmu

  Feminizam se uvlači u sve, preuzima škole, posao, medije, politiku... Dovraga, čak i sport! Uništava naše društvo kao malj. Sirota Miley se samo ljuljala okolo i (...)

 • 'Ponosim se time što sam hermafroditkinja'

  'Ponosim se time što sam hermafroditkinja'

  "Izgledam kao žensko, ali imam muške kromosome. Dijagnosticiran mi je AIS (androgen insensitivity syndrome)", piše Liz Graham za body+soul.

 • Demonizacija 'drugačijih' ne doprinosi većoj sigurnosti

  Demonizacija 'drugačijih' ne doprinosi većoj sigurnosti

  Navodno grupno silovanje tinejdžerke iz zapadnog Sidneyja gotovo u cijelosti je promatrano iz rasne perspektive. Neophodno je promijeniti kut promatranja, piše Siv (...)

1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija