U fokusu

International Labour Organisation:

Razlike u plaćama se smanjuju, ali ne iz pravih razloga

Razlike u plaćama se smanjuju, ali ne iz pravih razloga

Izvješće Međunarodne organizacije rada kaže kako se plaće žena sve više približavaju plaćama muškaraca u većini zemalja, ali također upozorava kako je to u nekim  slučajevima samo odraz loše pozicije muške radne snage u kriznim vremenima.

U većini zemalja jaz između plaća između žena i muškaraca se u godinama krize smanjio, ali prema globalnom izvješću o plaćama za 2012. i 2013. godinu, uzroci takvih trendova su često negativne promjene u društvu.

“U nekim slučajevima, to je zato što se situacija muškaraca na tržištu rada pogoršala, dok se situacija žena popravila ili ostala ista”, rekao je Kristen Sobeck, jedan od koautora spomenutnog Izvješća.

Estonija je primjer zemlje u kojoj su promjene u razlikama plaća između muškaraca i žena uglavnom periodične – povećavaju se u gospodarski stabilnim vremenima, a smanjuju tijekom recesije. Položaj muškaraca na tržištu rada ondje se pogoršao, dok se položaj žena poboljšao ili ostao isti.

Muškarci uglavnom rade u onim sektorima gospodarstva koji su najviše pogođeni krizom te rade manji broj sati što je također pridonijelo smanjivanju razlike u plaćama.

U nekim zemljama Srednjeg Istoka samo nekolicina žena je zaposleno te zarađuju više novca od muškaraca. U Siriji je samo 13 posto žena bilo ekonomski aktivno u 2010.godini (prije građanskog rata), a od toga ih je čak 74 posto radilo u javnom sektoru, gdje su plaće bile oko 1,5 puta veće nego u privatnom.

Postoji veliki jaz diljem svijeta kada su u pitanju razlike između plaća muškaraca i žena. Statistike variraju ovisno o tome uzimaju li se u obzir zaposlenici s punim radnim vremenom, ili se u obzir uzimaju i privremeno zaposleni/e.

U Norveškoj je razlika u plaći po satu najmanja za one koji rade pola radnog vremena. U tom slučaju, muškarci i žene zarađuju podjednako. No, muškarci zarađuju znatno više nego žene u poslovima s punim radnim vremenom. Razlika u plaćama još je veća kada se u obzir uzmu svi zaposlenici/e, jer veći udio žena radi skraćenu satnicu, gdje je plaća po satu niža nego za puno radno vrijeme.

Prevela i prilagodila Tereza Marković